• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

УНСС ще си сътрудничи с ФМФИБ

УНСС ще си сътрудничи с ФМФИБ

/КРОСС/ Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Мартин Гиков, главен изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на Фонд мениджър на финансови инструменти в България (ФМФИБ) подписаха меморандум за сътрудничество.

Проф. д-р Димитър Димитров подчерта, че УНСС и Фонда имат много допирни точки и потенциал за сътрудничество в сферата на иновациите, интелектуалната собственост, трансфера на технологии и развитие на предприемачеството и допълни „с цел да развием предприемаческите и иновационните умения на нашите студенти и да ги подпомогнем да стартират бизнес в УНСС открихме университетски Startup Hub.

В него младите хора ще могат да се информират за възможностите за финансиране на стартъпи, да се обучат как да изготвят бизнес планове и как да представят идеите си пред инвеститори, ще получават правна и юридическа информация. Убеден съм, че партньорството ни с ФМФИБ е прекрасна възможност и ще допринесе за развитието на университетския Startup Hub и реализирането на креативни бизнес идеи на наши студенти", каза проф. Димитров.

„Ние всекидневно забелязваме, че самият бизнес и нашите фондове и компаниите, които са ни крайни получатели търсят хора, които са с някакъв вид изградено предприемаческо мислене, което е целта на такъв тип инициативи", коментира Мартин Гиков.

Меморандумът обхваща двустранно сътрудничество в подкрепа на Стартъп хъба създаден към Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) на УНСС чрез организация на съвместни събития, менторство на стартъпи, гост-лектори от стартъп екосистемата, примери на успешни стратъпи финансирани от ФМФИБ.

Партньорство при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение, обмена на информация и публикации за дейности и за провеждани по-важни събития от страна на ФМФИБ и УНСС и стимулиране на студентското предприемачество в сферата на иновациите и интелектуалната собственост.

В документа е записано още, че УНСС и ФМФИБ ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от университета за провеждани стажове и публични инициативи на Фонда.

ФМФИБ ще съдейства за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от Фонда.
Предвижда се възможност за провеждане на обучения в Института за следдипломна квалификация при УНСС за специалисти и служители от ФМФИБ.

Меморандумът ще допринесе за стимулиране на студентското предприемачество и иновациите, ефективен обмен на знания и идеи между академичната общност, бизнеса и държавните институции и засилване на връзката между бизнеса и университета.

На подписването присъстваха и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, Камен Славов, член на Съвета на директорите на ФМФИБ и д-р инж. Дочка Василева - Кръстева, и.д. директор на управление „Проектна информация и финансиране" във Фонда.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.