• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

УНСС подписа меморандум за сътрудничество с Камарата на строителите в България

УНСС подписа меморандум за сътрудничество с Камарата на строителите в България

/КРОСС/ УНСС и Камарата на строителите в България (КСБ) сключиха меморандум за сътрудничество. Под документа подписите си положиха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и председателят на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев.

„Политиката на УНСС е да сближава обучението с практиката. Университетът развива дългосрочни партньорства с водещи компании, държавни институции и организации. Това дава много възможности и преимущества на нашите студенти да се докоснат до реалната бизнес среда, вече имаме успешно реализирани бизнес академии с Кауфланд и А1", каза проф. д-р Димитър Димитров и подчерта: „Убеден съм, че с Камарата на строителите в България имаме голям потенциал за успешно партньорство, не само по отношение на организиране на стажантски програми и академии, но в перспектива и за работа по съвместни проекти".

Инж. Илиян Терзиев благодари за възможността Камарата на строителите в България да си сътрудничи с УНСС и заяви: „Смятам, че това е началото на едно прекрасно сътрудничество и съм убеден, че то ще е много полезно и за двете страни. Пристъпваме с удовлетворение и с желание това да бъде устойчиво партньорство и ще направим всичко възможно да реализираме идеите, които имаме за съвместни инициативи и дейности".

В документа е записано, че УНСС и Камарата на строителите в България ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от УНСС за провеждани стажове и публични събития за представяне работата на КСБ.

В обхвата на меморандума влизат и обмена на информация и публикации за дейности и за провеждани по-важни събития от страна на КСБ и УНСС и съдействие за участие на представители на организацията в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи или в други прояви, организирани от университета. Предвижда се и възможност за партньорство при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение и съдействие за провеждане на обучения в „Бакалавърски", „Магистърски" и „Докторантски" програми в УНСС за представители и специалисти на Камарата.

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е помощник-ректорът проф. д.н. Кирил Стойчев, а от страна на КСБ е Димитър Копаров, директор дирекция „Организационна политика, международна дейност и управление на проекти".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.