• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Проект по програма ИНТЕРРЕГ, в който участва и УНСС, насърчава студенти да повишат предприемаческия си потенциал

Проект по програма ИНТЕРРЕГ, в който участва и УНСС, насърчава студенти да повишат предприемаческия си потенциал

/КРОСС/ Проектът „Насърчаване на предприемачеството чрез подкрепа на перспективни иновативни идеи чрез създаване на механизми за предваритерно инкубиране“ (CO WORKING), в който УНСС е партньор, има за цел да насърчава студентите да повишат своя предприемаческия потенциал. Той е финансиран по програма ИНТЕРРЕГ Гърция – България 2014-2020 г.

„УНСС е партньор към проекта, който се ръководи от Иновативна зона Александър в Солун, Гърция, и се изпълнява съвместно с Университета Аристотел в Солун. Това е най-големият държавен университет в страната“, сподели проф. д-р Надя Миронова, директор на Регионален център за дистанционно обучение - Хасково, който координира всички дейности по бизнес начинанието. Тя допълни, че от миналото лято има и договор с министерство на регионалното развитие, което е принципал на споразумението по ИНТЕРРЕГ за България. Ръководител на проекта е проф. д-р Николай Щерев, който е ръководител на катедра "Индустриален бизнес" в УНСС. От българска страна участва още Национална компания индустриални зони (НКИЗ)“, допълни проф. Миронова. Тя поясни, че дейностите, които се извършват по проекта, са изключително на територията на Центъра за дистанционно обучение в Хасково и в Кърджали. Планира се на територията на индустриалната зона в Кърджали, която е част от НКИЗ, да бъдат изградени офиси, които да промотират предприемачеството.

Най-голямото предизвикателство пред УНСС и пред проекта е насочено към насърчаване на предприемачеството. Задачата на УНСС е да го подпомага не само в трансграничната зона. Нашата специфична цел е да насърчаваме  академичното и студентско предприемачеството в Хасково“, сподели и проф. д-р Николай Щерев, ръководител на катедра "Индустриален бизнес" в УНСС и ръководител на проекта CO WORKING.  „Продължителността му е  години и половина и той трябва да бъде финализиран през май догодина“, каза още проф. Щерев. По думите му основните резултати, които се изискват от целия екип и екипа на УНСС, е да бъде създаден офис за насърчаване на студентското предприемачество в Центъра за дистанционно обучение в Хасково.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.