• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Отбор по право на Юридическия факултет на УНСС с награда Spirit of Jessup

Отбор по право на Юридическия факултет на УНСС с награда Spirit of Jessup
Наградата е от най-престижното състезание по международно публично право

/КРОСС/ Отборът по право на Юридическия факултет на УНСС участва в най-голямото и най-престижното състезание по международно публично право в света „Jessup" и спечели престижната наградата Spirit of Jessup. Николай Бошнаков,  Бояна Иванова и Евгения Личева, студенти от IV и V курс в Юридическия факултет на УНСС, връчиха на ректора проф. д-р Димитър Димитров завоюваната от тях награда с благодарност за помощта и за престиж на университета, който представляват.

Николай Бошнаков разказа как е протекла подготовката за състезанието, за самото състезание, провело се в 4 кръга, и изрази благодарност към международните треньори на отбора Мара Смит и Хуан Пабло Родригес, експерти от Съединените щати и от Колумбия. „Това състезание по международно публично право е едно от най-старите, най-реномираните и се счита за един вид световно първенство по право. Кръстено е на знаменития съдия към Международния съд на ООН - Филип Джесъп, възниква през 1960 година в Харвард като през годините придобива глобална популярност. Към момента в „Джесъп" се състезават най-престижните университети от цял свят. Наградата Spirit of Jessup се връчва от 1996 година и въплъщава духа на Джесъп. Тя се дава на отбора, който е показал значително академично съвършенство, проявил е спортсменство", каза участникът в състезанието.

Ректорът благодари на участниците за постигнатия голям успех и подчерта значението на наградата за университета, изтъквайки че тя допринася за утвърждаване на неговото добро име: „ За нас е важно, че имаме студенти като вас, които искат да дадат повече от това, което се изиска в учебния процес, искат да се развиват. Много сме доволни, че имате световно признание за вашите усилия".

Проф. Димитров припомни, че отборите на УНСС са печелили и други международни награди - „Те се класираха в челните места в състезанието по медиация, в състезанието по дебати, получиха отлични резултати на престижното международно състезание по правата на човека Helga Pedersen Moot Court Competition. И благодарение на подкрепата на УНСС, и на ентусиазма на младите хора, ние успяхме да спечелим правото да бъдем домакин на Световното първенство по дебати 2025/2026 година, което ще проведе в България. И това е благодарение на нашите студенти. Поздравления още веднъж", каза ректорът.

Доц. д-р Мирослав Димитров, декан на Юридическия факултет, изтъкна, че това е поредният случай, в който студенти от Юридическия факултет на УНСС представят университета пред света и носят награди от международни състезания.

Всички членове на отбора получиха грамоти от ректора на УНСС за утвърждаване доброто име и авторитета на Университета за национално и световно стопанство и за постигнати отлични резултати.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.