• 26 Септ 2023 |
 •  USD / BGN 1.8443
 •  GBP / BGN 2.2476
 •  CHF / BGN 2.0215
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 22°C

Създаване на Академия по електронно управление обсъдиха министър Георги Тодоров и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров

Създаване на Академия по електронно управление обсъдиха министър Георги Тодоров и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров

/КРОСС/ Създаването на Академия по електронно управление, в която студентите на УНСС да усвоят специфични умения лично от представители на Министерство на електронното управление, беше дискутирано на среща между министър Георги Тодоров и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Необходимостта от кадри за електронното управление да бъде решена и чрез създаване на бакалавърска програма по киберсигурност, беше втората важна тема ,която дискутираха представителите на двете институции.

Също така електронното уверение и други дигитални услуги за студенти, разработени от Университета за национално и световно стопанство, могат да станат част от държавния регистър на електронни услуги. За това предстои да бъде създадена специална работна група с представители на министерството и университета.

„Съвместната ни работа е от взаимна изгода и считам, че има много възможности да си партнираме. Това, което сте направили във връзка с дигитализацията във вашия университет е впечатляващо", каза по време на срещата министър Георги Тодоров.

„И ние виждаме много ползи във взаимното сътрудничество с вашето министерство. Смятам, че образованието трябва да отговори на съвременните заплахи в киберпространството, както и да насърчаваме дигитализацията", каза ректорът проф. Димитър Димитров.

В срещата участваха още доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност в УНСС, Константин Азов, началник на политическия кабинет на министъра на електронното управление, Николай Минев, директор на дирекция „Системи и компоненти на електронното управление" и Младен Петров, изпълнителен директор на агенция „Инфраструктура на електронното управление".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.