• 25 Окт 2020 |
 •  USD / BGN 1.6497
 •  GBP / BGN 2.1570
 •  CHF / BGN 1.8253
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

Патентното ведомство с нови 55 електронни услуги

 Патентното ведомство с нови 55 електронни услуги

Те ще уляснят работата на малките и средни предприятия и гражданите

/КРОСС/ Патентното ведомство на страната въведе в реална експлоатация още 55 нови електронни услуги. Те дават възможност за подаване по електронен път на искания за Промяна на представител за патент, полезен модел, европейски патент; Промяна на адрес за кореспонденция за патент, полезен модел, европейски патент; Жалба срещу отказ/прекратяване за патент; Обявяване в недействителност на издаден патент; Подновяване на полезен модел; Оттегляне на заявка за патент; Оттегляне на заявка за Европейски патент; Отказ от право върху издаден патент; Отказ от право върху регистриран полезен модел; Отказ от право върху ЕП за Република България и други искания за патенти, полезни модели и европейски патенти.

Новите електронни услуги ще облекчат значително работата на малките и средни предприятия и гражданите по отношение на управляваните от тях обекти на индустриална собственост.

През последната една година ведомството внедри 76 нови електронни услуги. С този подход максимално се улесняват гражданите и бизнеса, като им се предоставя възможност за дистанционно подаване на искания и заявки, при липсата на физически контакт, което от своя страна свежда до минимум риска от заразяване с COVID - 19.

Стремежът на ведомството е да удовлетвори в максимална степен нуждите на гражданите и обществеността, свързани с достъпност на обслужването, по-добра организация и въвеждане на нови технологии.

Услугите са достъпни през портала за електронни услуги ТУК и през сайта на Ведомството. За заявяването им ще се изисква квалифициран електронен подпис (КЕП). Техническа информация за използване на електронните услуги можете да намерите в ръководствата за потребителя, налични на Портала за електронни услуги на ведомството.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.