• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

А1 финализира сделката за придобиването на СТЕМО

А1 финализира сделката за придобиването на СТЕМО
Двете компании ще продължат да работят самостоятелно, но с обща цел – дигитализацията на бизнеса

/КРОСС/ A1 България, част от А1 Group, официално приключи придобиването на 100% от дяловия капитал на един от най-големите български системни интегратори - СТЕМО. Сделката беше обявена в края на май и е част от дългосрочната стратегия на А1 за развитие в областта на ICT и IoT бизнес услугите.

Придобиването беше финализирано и предстои да бъде вписано и в Търговския регистър, след като в началото на юли получи одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). С това процесът по финализиране на сделката приключва успешно и двете компании ще продължат да работят поотделно за постигането на обща цел - дигитализация на бизнеса в страната. СТЕМО ще продължи да функционира като отделна компания.

През последните няколко години A1 следва стратегия, насочена към диверсификация на приходите извън сферата на традиционните телекомуникационни услуги, в която компанията е пазарен лидер в страната по приходи за 2021 година. А1 вече от няколко години предлага услуги в сферата на системната интеграция, Software as a Service, Infrastructure as a Service и решения за киберсигурност. Телекомът разполага с два собствени центъра за данни в страната и с единствената национална IoT мрежа, която използва технологичния стандарт Narrowband-IoT.

Сделката ще доведе до сътрудничество между екипите на двете компании в сферата на системната интеграция, мрежовите решения, услугите за киберсигурност и защита и внедряването на софтуер. Общата цел на А1 и СТЕМО е чрез синергия да постигат по-добри резултати, като предлагат повече и още по-комплексни и висококачествени услуги на бизнес клиентите.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения на над 4,8 милиона клиенти. През 2021 г. A1 България отчита приходи от 574,1 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 218,3 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 26 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия, а приходите на Групата за 2021 година възлизат на 4,75 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil - един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.