• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Новите бизнес предимства са надеждна свързаност и киберсигурност

Новите бизнес предимства са надеждна свързаност и киберсигурност

Създателите на криптовируси печелят милиони, всеки ден се появяват над 400 000 нови вида зловреден софтуер

/КРОСС/ Надеждната свързаност и киберсигурността се превръщат в ключови предимства за бизнеса в съвременния свят. Около това мнение се обединиха участниците в събитието „Кибер сигурност и клауд решения за Вашия бизнес“, което се проведе днес в онлайн формат.

„Всеки ден в света се появяват над 400 000 нови вида зловреден софтуер, затова е от съществено значение да имате ефективно и бързо решение за киберзащита, което може да предпази всичките ви активи“, каза Кандид Уест, вицепрезидент „Изследвания за киберзащита“ в Акронис.

По негови думи някои от групите за създаване и разпространение на криптовируси печелят милиони всеки месец и няма да се спрат, така че бизнесът се нуждае от цялостно решение за защита.

Той представи технологиите за киберзащита на Акронис. Ключови за тях са интеграцията с изкуствен интелект и интердисциплинарността. За фирмите това значи, че данните им се защитават многопластово, на различни нива, и могат да разчитат на киберсигурност.

От тази година българският бизнес може да ползва всички услуги за киберзащита на Акронис като клиент на Нетера. Така ще разполага също и с надеждна инфраструктура, сигурна, защитена, високоскоростна връзка и 24/7 техническа поддръжка.

Компаниите могат да колокират своите сървъри или да наемат както облачни, така и физически сървъри в някой от собствените центрове за данни на Нетера.

„При нас получавате безплатна консултация за по-добър избор. С облачните сървъри например имате гъвкаво решение - можете да увеличавате и намалявате ресурсите, които ползвате, и да оптимизирате разходите си.

В някои случаи обаче наетите сървъри са по-добър избор. Те могат да посрещнат нуждите на компании, които имат големи сайтове или бази данни, високи изисквания за сигурност, наличност и производителност“, каза Мария Рочкова, мениджър ИТ услуги в Нетера и продуктов мениджър в cloudware.bg.

Бизнесът може да разчита на българския телеком и за защита от DDoS атаки. Те засягат услугите на компаниите, техните сайтове, системи и оборудване.

„В по-голямата си част DDoS атаките се използват, за да маскират опит за кражба на финансова информация или интелектуална собственост“, подчерта Деан Белев, продуктов мениджър „Услуги за защита от DDoS атаки“ в Нетера. Той представи решения за DDoS защита, които спират различни по вид, сложност и обем атаки.
Услугите са подходящи както за корпоративни клиенти (банкови и финансови институции, онлайн медии, електронни игри и магазини, уеб сайтове), така и за доставчици на интернет услуги.

Във финалната част на събитието участниците видяха демонстрация на функционалностите за киберзащита на Акронис в реално време. Проведе я Светлин Йорданов, старши инженер „Решения“ в Акронис.


Acronis
обединява защита на данните и киберсигурност, за да предостави интегрирана, автоматизирана киберзащита, която се справя с предизвикателства свързани със сигурността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността на модерния дигитален свят. С гъвкави модели за внедряване, които отговарят на изискванията на доставчиците на услуги и ИТ професионалистите, Acronis осигурява превъзходна киберзащита за данни, приложения и системи с иновативни решения за управление на антивирусни програми, бекъп, възстановяване при бедствия и защита на крайни устройства. С отличените с награди, базиран на изкуствен интелект антималуер  и базирани на блокчейн технологии за удостоверяване на данни, Acronis защитава всяка среда на ниска и предвидима цена.

Основана в Сингапур през 2003 и инкорпорирана в Швейцария през 2008, Acronis има повече от 1,500 служители на 33 локации в 18 държави. На решенията на компанията се доверяват повече от 5.5 милиона домашни потребители и 500,000 компании, включително 100% от Fortune 1000 компаниите и водещи професионални спортни отбори. Продуктите на Acronis са налични през 50,000 партньора и доставчици на услуги в над 150 страни на повече от 40 езика.

Нетера
е независим телеком. Партнира си както с най-големите световни компании, така и с малки и средни фирми. Осигурява международна свързаност, услуги за управление на мрежи и сигурност вече близо 25 години. Има точки на присъствие в над 20 държави. Доставя бърз и сигурен интернет. С Нетера партньорите и клиентите разчитат на проактивна експертна поддръжка 24/7. Компанията притежава 4 дейта центъра и предоставя IT услуги, сървъри под наем, гъвкава клауд платформа, DDoS защита. Дистрибутор е на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Една от първите независими наземни станции за спътникови услуги в България е изградена от Нетера. Телекомът предлага IPTV платформа и разпространение на аудио-видео съдържание. Със системата Netfleet компанията предоставя услуги за GPS проследяване на автомобили, тирове, селскостопанска техника и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.