• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

24 години от бомбардировките на НАТО в Югославия

24 години от бомбардировките на НАТО в Югославия

/КРОСС/ Днес се навършват 24 години от бомбардировките на НАТО в Югославия. На 24 март 1999 година 11 държави членки на НАТО започнаха въздушни удари срещу Югославия, които продължиха 78 денонощия, в противоречие на международното право и без решение на ООН. Сред първите цели бяха студията на националната телевизия в Белград, мостове, болници, заводи с цивилно производство и влакове.

С "високо-точно" оръжие бяха поразени китайското посолство в Белград и дори три български къщи в София, Брезник и Трън. За времето, в което траеше операцията са поразени общо 20 болници, 190 училища и 300 завода и фабрики. Цивилните жертви са между 1500 и 2000, от които 79 деца.

В резултат от операцията от Югославия се отделя Косово, където се разполага най-голямата американска военна база на Балканите, а сенаторът Байдън, който ръководи бомбардировките над Белград, в момента, е президент на САЩ.

Тогавашният лидер на Югославия Слободан Милошевич губи изборите от Воислав Кошуница, но не признава поражението си. През октомври той е принуден да се оттегли след множество протести в цялата страна.

През 2001г. Милошевич е арестуван и осъден на доживотен затвор от Трибунала в Хага. И до ден днешен атака на НАТО е смятана за най-страшното действие на организацията и поставя много въпроси.

Бомбардировките на НАТО над Югославия са най-големите бомбардировки над страна от Европа от края на Втората световна война.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ей горко Милошевич,що не писа и дума за тва което направиха в Босна, който праща получава.

10.05.2023 04:04:05

Анонимен

Бяха показани, а сърбите изпитаха на гърба си западните евроатлантически ценности.

25.03.2023 07:02:25

Анонимен

В деня, в който преди 24 години започна бомбардирането на Югославия от НАТО, със съдействието на България представлявана от Иван Костов, генералният директор на предателите на страната ни, напомням, че по стандартите на евроатлантическата общност бомби с убеден уран не са опасни и със сигурност не са ЯДРЕНИ бомби. Напомням също, че демокрацията на евроатлантическата общност се налага винаги с бомби, НПО, платени вътрешни предатели, поставяне на политици и общественици под зависимост и други привлекателни методи за изтезаване на народи да я приемат. Напомням в този ден, че преди почти 250 години във Франция имаше голяма протестна вълна, която е известна като Велика Френска Революция, избушила Франция с кралско синьо-златните и крака нагоре, довела до обезглавяването на почти 50 000 души за престъпления срещу френския народ. Който знае, разбира, че днес има подобни условия и за Франция и за САЩ като през 1789 и 1774 година. Революции идват. Френският родшилдов пудел, хомосексуално и финансово зависимият глобалистки бройлер Макрон каза, че тези убийствени протести, каквито Франция не е имала от преди 20 век, били дело на конспиратори, терористи и въобще престъпници, с което показа истинското си лице – предател на Франция и мразещ френския народ. Отговорът ще бъде помитащ, да се знае! Франция ще гори и отново ще има революция. ЕС няма да изкара дълго. Всички български партии, които са заложили на евроатлантическата карта, изпадат извън борда независимо дали ще управляват или не. Ако някой още не е разбрал, светът е в НОВА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ЕПОХА, в която Западът залязва и като сила и като модел. Да изкушаваш хората с торби с лютеница и салам, за да гласуват за теб, е не само страшно фатална простотия и тъпотия, но е дъното на дъната на най-големите идиоти, които съм виждала. То е абсолютно същото като да им раздаваш по 50 лв!!! Само че много по-префинено просташко. На всичко отгоре някои от основните икономически проблеми на българите от година и половина насам са по вина именно на тези идиоти, които не знам какво са завършили, но са извършили с тези торбички най-грозно долнопробно използвачество. Дианче, която си пиар на бандата на Киро, тъпа си като празна торбичка с номер 12 на нея! Командирът на руските химически войски генерал Кирилов в изявление днес по повод годишнината от войната на НАТО срещу Югославия каза, че са използвани 15 т обеднен уран срещу сърбите. Ама той е полезен, няма страшно! Анастасия Гешева

24.03.2023 16:04:26

Анонимен

МНС в Хага не осъди нападението над Югославия. Осъди югославските ръководители, които са потърпевши в конфликта.

24.03.2023 15:22:33

Анонимен

Абе, жълтопаветник некъпан, по-добре мисли на ум (ако имаш ум, де) отколкото да драскаш простотии, че много миришеш.

24.03.2023 14:53:14

Анонимен

Някакъв роден ватник повтаря руските опорки. Русоробче обеднения уран не носи радиация и не причинява онко заболявания, той не се използва за бомбардиране, ползва се за бронебойни снаряди и за брониране на военна техника, а колкото до многото смърт която си причини Милошевич, тя е в хиляди пъти по малко от това което прави Русия в Украйна. Модела който прилага запада срещу Русия е същия който прилагаше срещу Хитлер откачалко зомбирана....

24.03.2023 13:38:30

Те ни донесоха

ДЕМОкрация, като ни бомбардираха с боеприпаси с ОБЕДНЕН УРАН.Бомбардировките на НАТО над Югославия са най-големите бомбардировки над страна от Европа от края на Втората световна война. Те донесоха много СМЪРТ и ОНКОЛОГИЯ на региона. СЛАВА на ФАЩ и белия сахиб от бялата колиба.На сащисаните им се иска да приложат същия модел и срещу Русия. Да видим дали ще им се получи?

24.03.2023 12:35:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.