• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

СЗО: Пандемията не е приключила, ще има нови варианти

СЗО: Пандемията не е приключила, ще има нови варианти

/КРОСС/ Пандемията от COVID-19 далеч не е приключила и в условията на бързото разпространение на Oмикрон по света вероятно ще се появят още нови варианти.  Това предупреждение отправи генералният директор на Световната здравна организация. Той подчерта, че е погрешно схващането, че вариантът Омикрон причинява по-леко заболяване.

Предупреждението идва на фона на рекордни нива на новозаразените, които регистрират някои европейски страни. Франция съобщи във вторник за близо половин милион нови случаи за денонощие.

„Омикрон продължава да се разпространява по света. Загрижени сме за въздействието, което той оказва върху вече претоварените здравни системи. Оставам особено загрижен за много страни, които имат ниски нива на ваксиниране, тъй като хората са много пъти по-застрашени от тежко заболяване и смърт, ако не са ваксинирани. Омикрон може да не е толкова тежък, но схващането, че това е леко заболяване, е подвеждащо, вреди на цялостната реакция и струва повече животи”, заяви  Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на СЗО.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Доколко е уместно постът на генерален директор на СЗО да бъде заеман от Тедрос Аданом Гебрейесус, както е понастоящем. В качеството си на министър на здравеопазването на Етиопия той е критикуван и съден във връзка с управлението си при три епидемии от холера, избухнали по време на неговия мандат (2005—2012 г.).

22.01.2022 00:13:00

Анонимен

СЗО: Пандемията не е приключила, ще има нови варианти-биолабораториите на хамерика трескаво работят, за да може печалбата на фармацевтичните й компании да стигне 7 милиарда зелени гущера на ден. Бустерните дози, естествено, трябва да станат задължителни на всеки 7 дни.

21.01.2022 23:59:03

До сзо

Разработка ли правите...

19.01.2022 16:33:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.