• 17 Май 2021 |
 •  USD / BGN 1.6107
 •  GBP / BGN 2.2686
 •  CHF / BGN 1.7862
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 21°C

Кои са първите знаци за това, че не умеете да боравите с пари

Кои са първите знаци за това, че не умеете да боравите с пари

/КРОСС/  Всеки от нас получава пари по някакъв начин. Дали това е заплата, приходи от бизнес, помощ от приятели, няма голямо значение. Дори и най-бедните имат някакви доходи и разходи, които включват и тях в големия паричен поток. Според психолози има няколко основни знаци, които ви издават, че не сте добър в боравенето с пари. Ако внимателно прочетете тази статия и откриете в себе си повечето от тях, внимавайте, нужна ви е промяна.

01.  Никога не броите парите, които ви дават. Изпитвате ужасно притеснение, че броите пари пред хората, че някой може да ви дръпне банкнота или две, да ви проследи. Не преигравате ли? Парите са ваши, имате право да проверите колко получавате, имате право да изисквате и да ви се осигури безопасна среда за това, ако сумата е голяма. Ако сумата е малка, страховете ви са явно по-големи.

02.  Страх ви е да боравите с кредитна карта. Малко или много, сега това е тенденцията - купи сега, плати другата година. Трябва да се научите да боравите и да можете да управлявате златната възможност за безхлихвен заем по всяка ваша покупка.

03.  Другата крайност - лесно приемате всяко предложение - вие сте безразсъден потребител, който харчи повече, отколкото може. Просто ви е хубаво да харчите, дори няма значение за какво. Бързо изразходвате всеки паричен ресурс, до който се доберете. Отстрани хората ви завиждат, но положението ви никак не е завидно.

04.  Обожавате репликата „Въобще не знам къде ми отиват парите!"  и я използвате много често, при което си вярвате, защото за вас е наистина така. Никаква идея...

05.  Винаги сте на ръба с плащането на тока, водата и телефоните, защото отлагате постоянно до последния ден да заплатите сметките. Вероятно очаквате края на света и не искате да сте „прецакан", че сте платили ден преди всичко да се свърши? Малко реализъм, моля. Нужна ви е повече отговорност, особено ако не живеете сам.

06.  Влачите от години някакви стари заеми, където плащате повече за лихва, отколкото за заема. Колкото и да ги влачим, опростен заем няма. Но виж, струва си да вземеш заем с изгодни условия и набързо да приключиш със стария и неговите неизгодни лихви. Лесно можете да намерите информация за пари на заем online от комфорта на компютъра ви.

07.  Борите се между двете крайности - или стоите с най-старите си дрехи и не си купувате нови, за да спестите или пък купувате постоянно нови дрехи, за да изглеждате добре. Истината е по-средата, нали помните, че по дрехите посрещат, но по...парите изпращат.

08.  Не сте иновативен в работата си, не очаквате повишение на заплатата, но и не търсите алтернатива. Удобно ви е да сте в междинно положение - нито се напрягате, нито пък сте доволен от заплатата. Уви, не приемайте заплатата си за нещо постоянно, тя може да не се увеличи, но има много по-голям шанс да спадне. Зависи от вас.

09.  Не само не броите парите си, но и не четете внимателно и не премисляте документи свързани с тях. Често се изненадват, че сте подписали нещо, което не ви е изгодно. Но ви е късно.

10.  Не можете да отказвате пари в заем. Съответно, не ви ги връщат. Време е да се сетите, че не сте банка. Дори и банките проявяват някакъв подбор. 

Съвсем сериозно, ако разпознаете себе си в повечето знаци, значи ви е време за пълна промяна, която трябва да започне от днес. Утре ще ви е прекалено късно.

Информационен партньор: http://burzi-krediti.com/

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.