• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Атанас Зафиров: С БСП в управлението постигнахме най-социалния бюджет досега

Атанас Зафиров: С БСП в управлението постигнахме най-социалния бюджет досега

/КРОСС/ "Отбелязахме 131 години от организираното социалистическо движение в България. Това е празникът на БСП и на левите хора, използвам случая да ги поздравя. По-различното беше, че се провежда в една доста по-различна ситуация- политическа криза, бушуваща война. Затова и посланията, които днес отправихме са много актуални и звучат наистина въздействащо. Това бяха послания за мир, за край на войната и начало на дипломацията, послания за солидарност и социална справедливост." Това заяви заместник-председателят на БСП и на ПГ "БСП за България" Атанас Зафиров в предаването „Офанзива" по Nova News.

Според него е факт, че задкулисието и тъмните сили са се сдружили и са свалили кабинета, защото са се почувствали застрашени. „Същите тези хора и кръгове атакуваха и президента и тогава ние, социалистите, бяхме първите, които излязоха в негова подкрепа. За съжаление, когато тези хора и тези кръгове атакуваха правителството, ние не получихме тази подкрепа от президента. И това ни дава основание да казваме, че по някакъв начин той също е съпричастен", допълни той и бе категоричен, че видимо президентът изпитва дискомфорт в своите функции и иска да управлява чрез служебни кабинети.

„Обвинението, че оставяме хаос в енергетиката е много тежко и незаслужено. Както чухме и в речта на Корнелия Нинова - ние наистина оставяме една подредена и работеща икономика. Доказват го и европейските статистики, където наистина българската икономика е във възход и на първо място в ЕС, показват го ръстът на БВП и на доходите", обобщи Зафиров за нападките на президента Радев, а за евентуалното участие на социалисти в служебния кабинет посочи, че в предишни кабинети това се е случвало без да е било съгласувано с органите на БСП.

„Близо 90% от Националния съвет и Конгреса стоят твърдо зад ръководството и провежданите от него политики. Доста е подозрителен начина и времето, в което излязоха решенията на българския съд." Така заместник-председателят на БСП коментира решението на съда да отмени партийните наказания на Кирил Добрев и Калоян Паргов.
По думите на Атанас Зафиров, всеобщо е мнението, че БСП в управление с дясна партия е постигнала най-социалния бюджет, и то само с 26 народни представители, което показва социалния профил на правителството.

Социалистът заяви, че след преминаването на недопустимите граници с изгонването на руските дипломати се е видял резултатът, че Кирил Петков повече не е бил кандидат за министър-председател, и това е по заслуга на българските социалисти. „Не само, че препоръчваме да се възобновят доставките от „Газпром", но то беше и записано в нашата програма. Тук не става въпрос за геополитика, а за прагматизъм. И това го казват работодателите, които формулират 80% от БВП", каза той и добави, че дори след количествата от Азербайджан и евентуално втечнения газ от САЩ, пак остават 1 млрд. куб.м. годишно, които трябва да си набавяме.

Народният представител от левицата коментира, че напускането на министрите на БСП при последното заседание на Министерски съвет е част от сгрешената комуникация и министрите на левицата чак на самото заседание са разбрали, че ще бъде разглеждан въпросът за новите F-16.

В заключение Атанас Зафиров посочи, че БСП от партия, с която никой не иска да си говори, се е превърнала в партия, с която всеки иска да говори.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аман от дебелосерковци .

01.08.2022 13:07:25

Анонимен

Млъкнете бе, нещастници. Направеното от вас е само част от товакоето трябваше да се направи. Щетите нанесени от правителството в което участвахте, баз дори намек за критика на простотиите на премиера, са неизмерими по сравнение с направеното от вас. А и то е несигурно, понеже зависи от постъпленията в бюджета. Та, давайте го по-скромно че вече ставате смешни.

31.07.2022 17:11:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.