• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Атанас Зафиров: БСП не се отклонихме нито на сантиметър от поетите пред избирателите ангажименти

Атанас Зафиров: БСП не се отклонихме нито на сантиметър от поетите пред избирателите ангажименти
Следващото правителство трябва да бъде надпартийно и експертно, което да разгради на модела „ГЕРБ“

/КРОСС/ „Оставката на Росен Желязков е един много логичен завършек на това Народно събрание. Парадоксалното е, че една от партиите, която беше активен участник в сглобката, накрая осъзна провала на това управление и се включи в искането на оставката на председателя на парламента." Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров пред Euronews Bulgaria.
 
Той посочи, че социалистите последователно са искали оставката на председателя на парламента заради системно нарушаване на правилника за работа на Народното събрание и опитите за затваряне устата на опозицията.
 
Зафиров бе категоричен, че не се е заформила коалиция около този акт, като посочи, че е имало и други примери, когато парламентарните групи са гласували единно.
 
„Такъв е Законът за отбраната и въоръжените сили, когато всички партии показахме, че когато става въпрос за защита на националния интерес и повишаване на заплатите на военнослужещите, можем да бъдем единни. Така че такива примери има, друг е въпросът каква е мотивацията на партиите. Аз смятам, че БСП беше най-последователна в това Народно събрание и не сме се отклонили нито на сантиметър от ангажиментите, които сме поели пред своите избиратели", коментира социалистът.
 
Атанас Зафиров припомни позицията на БСП да не участва в под никаква форма в колаборация с ГЕРБ и да бъде ясна алтернатива на техния модел на управление.
 
„БСП е единствената партия, която не се изкуши да участва в сглобка и съм убеден, че това ще бъде разчетено правилно от българските избиратели", каза още той.
 
Според него следващото управление трябва да бъде надпартийно и експертно, обединено около национални приоритети и ясна програма.  
 
„Едно от нещата, което това правителство трябва да поеме като ангажимент, е битката със задкулисната държава, а тя минава през разграждането на модела „ГЕРБ"", подчерта Зафиров.
 
„Последните 10 месеца бяха едно загубено време за България. Искрено се надявам следващото Народно събрание да покаже различен начин на поведение, включително в ръководството си. Начинът, по който функционираше този парламент беше една от причините в българското общество да има сериозна демотивация и да сме свидетели на все по-ниска избирателна активност, което води и до все по-странни форми на управление на държавата", каза в заключение Атанас Зафиров.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.