• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Захарова: Реакцията на западняците на референдумите говори за безсилието им пред решението на народа

Захарова: Реакцията на западняците на референдумите говори за безсилието им пред решението на народа

/КРОСС/ Западняците се опитаха да омаловажат новината за решението на хората в Донецката и Луганската народни републики, както и в Херсонска и Запорожка област да проведат референдуми, осъзнавайки своето безсилие пред него. Това заяви в сряда официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио "Спутник", цитирана от руски медии.

„Яростта, с която западняците се опитаха да очернят, омаловажат и просто да се подиграят с тази наистина гореща за тях новина, говореше, че те вътрешно разбират необратимостта на процеса, собственото си безсилие пред това волево решение на хората. Шокът от факта, че народите не се предадоха и не успяха с нищо да ги сломят", каза още Захарова.

Официалният представител на руското външно министерство призна, че самата тя се е "почувствала много емоционално" от решението.

„За мен думата референдум в Донбас - ДНР, ЛНР и не само - е някаква огромна полифония. Това не е просто набор от букви, мащабът на това, което се случва. Това е хор, огромен, мощен глас на хора това най-накрая проби", добави Захарова.

Властите на Донецката и Луганската народни републики, както и администрациите на Запорожката и Херсонската области решиха да проведат референдуми за присъединяване към Русия като субекти на федерацията. Гласуването във всички тези територии ще се проведе от 23 до 27 септември.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.