• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Захарова сравни поведението на САЩ в Украйна с вълка от приказка за седемте козлета

Захарова сравни поведението на САЩ в Украйна с вълка от приказка за седемте козлета

/КРОСС/ Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова сравни действията на САЩ по украинската криза с поведението на вълка от приказката "Вълкът и седемте козлета".

Белият дом заяви във вторник, че администрацията на САЩ не търси конфликт с Москва и не иска боевете в Украйна да станат ядрени, което би било катастрофа за всички. В сряда Захарова беше попитана в ефира на радиостанция "Спутник" каква позиция е заел сега Вашингтон, дали я е променил, има ли поле за преговорния процес.

„Помните, нали? „Деца, деца, майка ви дойде, мляко донесе", цитира дипломатът приказката „Вълкът и седемте козлета".

„Само отвори вратата и я пусни. Това е горе-долу същото, - описа ситуацията Захарова. - Такава история за това как "миролюбивите" САЩ, които със собствените си ръце извършиха два всъщност антиконституционни държавни преврата в Украйна. Така винаги се случва. Това, разбира се, е просто една Нобелова награда за мир. Това е нещо толкова антилогично", отбеляза Захарова.

Тя посочи, че „невъзможно е, от една страна, да се доставят оръжия на една конфликтна страна, въпреки факта, че тази страна изповядва мизантропска идеология, облечена е със символи, свастика, постоянно се позовава на времената на Втората световна война, „черпейки вдъхновение от там под формата на националистически батальони, под формата на техните символи и в същото време на САЩ, която стои зад всичко това, да декларира, че е миролюбива и не иска влошаване на ситуацията. Това е чиста лъжа."

По-рано Вашингтон отпусна друг пакет военна помощ на Украйна в размер на 1,1 милиарда долара, който включва, наред с други неща, 18 ракетни системи за залпов изстрел HIMARS и 150 бронирани SUV Humvee, както и 150 тактически теглещи превозни средства, радари и системи за защита срещу безпилотни летателни апарати, боеприпаси за системи за противовъздушна отбрана. Така от началото на руската военна спецоперация в Украйна общият обем на американската помощ за Киев достигна 16,2 млрд. долара, а от началото на президентството на Джо Байдън - 16,9 млрд. долара.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.