• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Захарова: Думите на шефа на естонското външно министерство са пряка заплаха

Захарова: Думите на шефа на естонското външно министерство са пряка заплаха

/КРОСС/ Изявлението на външния министър на Естония Урмас Рейнсалу за възможността за отнемане на разрешенията за пребиваване на чужденци, които решат да се противопоставят на демонтирането на съветски паметници, е пряка заплаха от държавен служител. Това написа във вторник в канала си в Telegram официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Захарова обърна внимание на думите на министъра на външните работи на Естония, който потвърди, че ако някой от чужденците, които са в Естония въз основа на разрешение за пребиваване, реши да се противопостави на демонтажа на съветски паметници, тогава той трябва да вземе предвид възможността за анулиране на неговото разрешение за пребиваване.

„Това е пряка заплаха от представител на властта. Заплахата не е само за свободата на словото, плурализма, историческата истина, човешките права и свободи. Това е заплаха за естонската държавност, която е изградена по демократични модели за 40 години“, каза още Захарова.

„Основните принципи на демокрацията са подкопани от естонските политици, които са проводници на волята на англосаксонската метрополия“, подчерта Захарова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

PUTIN

Президентът на Русия Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на X Московска конференция по международна сигурност: Има опити на западните глобалистки елити да се противопоставят на формирането на „многополюсен световен ред“. Колкото и бенефициентите на сегашния глобалистки модел да се придържат към статуквото, той е обречен – геополитическите промени в исторически мащаб се движат в съвсем различна посока. „Западните глобалистки елити“ провокират хаос, подклаждат дългогодишни и нови конфликти, провеждат политиката на т.нар. сдържане и всъщност подкопават всякакви алтернативни, суверенни пътища за развитие. По този начин те се опитват с всички сили да запазят хегемонията и властта, които им се изплъзват от ръцете, опитват се да държат страните и народите в плен на един неоколониален по своята същност ред. Тяхната хегемония означава стагнация за целия свят, за цялата цивилизация, мракобесие и премахване на културата, неолиберален тоталитаризъм. САЩ се опитват да удължат конфликта с Украйна. По този начин те действат и при подклаждането на потенциални конфликти в Азия, Африка и Латинска Америка. НАТО се придвижва на изток, изгражда военната си инфраструктура и превръща народа на Украйна в „пушечно месо“. Те се нуждаят от конфликти, за да запазят хегемонията си. Ето защо те подготвиха народа на Украйна за съдбата на пушечно месо, реализираха проекта „анти-Русия“, затвориха си очите за разпространението на неонацистката идеология и масовите убийства на жители на Донбас, снабдяваха и продължават да снабдяват киевския режим с оръжия, включително тежки. „Специалната операция“ е реакция на тези събития, която е била наложена в пълно съответствие с устава на ООН.

16.08.2022 14:55:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.