• 19 Май 2022 |
 •  USD / BGN 1.8586
 •  GBP / BGN 2.3099
 •  CHF / BGN 1.8652
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 9°C

Депутатите приеха промени в Закона за корпоративното подоходно облагане

Депутатите приеха промени в Закона за корпоративното подоходно облагане

/КРОСС/ Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за корпоративното подоходно облагане. "За" законопроекта гласуваха 148 народни представители, без "против", а 13 дадоха своя вот с "въздържали се".

 

Промяната в Закона за корпоративното подоходно облагане е изготвена във връзка с необходимостта от пълно въвеждане в националното данъчно законодателство на европейска директива за установяване на правила срещу практиките за избягване на данъци, които пряко засягат функционирането на вътрешния пазар.

В рамките на дебата Цончо Ганев от "Възраждане" изрази недоволство от влизането в сила на законопроекта със задна дата, каквото е изискването на европейската директива. "Ако някой смята, че е нормално да поставя, каквато и да е европейска директива над нашата Конституция, не му е мястото в тази зала", каза още Ганев.

Кристиан Вигенин заяви, че понякога по изключение Народното събрание е приемало закони, които да влизат в сила със задна дата.

 Председателят на Бюджетна комисия и депутат от "Има такъв народ" Любомир Каримански обясни, че е отбелязал, че има възможност темата да бъде отнесена към Конституционния съд. "Това, което днес ще пиремем, не е във вреда на българските граждани и фирми", заяви още депутатът.

 

Венко Сабрутев От "Продължаваме промяната" заяви, че групата му подкрепя така предложения законопроект и уточни, че законът има за цел да се въведат налагани от правото изисквания от ЕС и да се усъвършенства българското данъчно законодателство.

След това народните представители приеха на първо четене и изменения в Закона за акцизите и данъчните складове. "За" законопроекта гласуваха 128 народни представители, 10 - "против" и 14 " - въздържали се".

Законопроектът не представляваше интерес за дискусия от страна на депутатите. Предложенията в Закона за акцизите и данъчните складове целят да се хармонизира националното законодателство с изискванията на европейска директива, като се намери баланс между необходимостта да се улесни законната презгранична търговия и необходимостта да се осигури осъществяването на ефективен контрол и мониторинг с цел събиране на акцизните задължения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.