• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Любомира Ганчева: ПП АБВ апелира за недопускане гласуването на Закона за енергетиката

Любомира Ганчева: ПП АБВ апелира за недопускане гласуването на Закона за енергетиката

/КРОСС/ ПП АБВ отправи апел за недопускане гласуването на Закона за енергетиката – норматив, който не посочва как ще бъдат върнати надплатените пари за сметки. В онлайн пресконференция на партията зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева коментира, че най-скандалното в закона, който беше представен за обсъждане в петък следобед е че няма мотиви към него и няма оценка на въздействието. Тя посочи, че в законоустановения срок АБВ ще входира становището си по темата подробно.

„Абсурдно е един толкова важен закон, който касае всички хора и икономиката на България, да бъде вкаран на тъмно и да има само два дни за неговото обсъждане. В законоустановения срок ще си входираме нашите становища, където ще опишем много подробно всички технически неточности, защото става ясно, че не се познават европейските регламенти и България за пореден път ги нарушава“.

В предложените промени, добави Ганчева, в този закон липсва грижата за човека – грижата за това всеки да има енергия на достъпна цена. Тя се обърна към народните представители при разглеждането на този проект да не допускат да се гласува закон, в който не е ясно как още веднага същия месец ще бъдат върнати надплатените пари за сметки - и от хората, и от икономиката.

„Предупреждаваме, че по начина, по който са написани предложенията, ще се внесе един административен и счетоводен хаос, който може да бъде изключително опасен по време на криза. Стратегията в областта на енергетиката и закона не трябва да бъдат променяни на принципа „проба-грешка“ и „на коляно“, но трябва да има яснота какво се цели като резултат. Човекът трябва да е във фокуса на закона, а не администрацията“.

Становището по закона за енергетиката ще бъде изпратено и до работодателските организации и синдикатите. Целта е обществената подкрепа да не допусне промяна на закона „на тъмно“ която да ощети за пореден път българите.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.