• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Петков: Ролята на главния прокурор ще се промени, няма да има човек над закона

Петков: Ролята на главния прокурор ще се промени, няма да има човек над закона

/КРОСС/ В Плана за възстановяване и развитие е заложено, че главният прокурор вече няма да бъде недосегаем. Това каза премиерът Кирил Петков в Брюксел.

"Ще има съдия, който ще изпълнява временно длъжността на прокурор, а после ще се връща като съдия. Няма да има конфликт на интереси. Нашето намерение като коалиция е ролята на главния прокурор да бъде променена - той ще стане администратор. Не ни трябва още едно ниво в Прокуратурата, а работеща институция", добави той.

Във връзка с настояването на Иван Гешев да има засилен мониторинг върху страната ни по отношение на ърховенството на закона, Петков обясни, че това е желанието и на управляващите.

"Няма как през общи шаблони и думи да се избяга от липсата на добро правосъдие в България. На всички е ясно, че Прокуратурата не работи добре", добави той.

Промените в съдебната реформа трябва да се случат максимално бързо, но в рамките на закона, категоричен е министър-председателят.

"Прозрачността е най-добрият начин да се бори всякакъв вид корупция. Европейските институции разбраха, че имаме истински намерения и не ни липсва мотивация. Надявам се, че с промяната в КПКОНПИ ще имаме реален инструмент да действаме срещу корупцията и част от измамите. Идеите ни за промяна на ВСС и начина, по който те правят атестации за нови кандидати, също са въпрос на време. Единствено ни трябва търпението на всички наши избиратели и да вярват, че работим целенасочено това да се случи", каза още той.

Петков коментира, че на изслушването не е бил попитан за Делян Пеевски и закона "Магнитски", но заяви: "Според мен хората, които стоят зад корупцията в България, са около 20 души".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.