• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Георги Милков: Връщането на тленните останки на царя у нас е възстановяване на една историческа справедливост

Георги Милков: Връщането на тленните останки на царя у нас е възстановяване на една историческа справедливост

/КРОСС/ 106 години, след като цар Фердинанд напусна България и 76 след кончината му в Кобург, тленните му останки се върнаха. Това трябваше да се случи не заради цар Фердинанд, а заради нас, българите, и заради това, което наричаме наша държава. Това каза снощи журналистът Георги Милков в предаването „Лице в лице" по бТВ.

Той отбеляза, че Фердинанд е най-дълго управлявалият владетел на Третото българско царство, човекът, построил съвременна България, и човекът, на който дължим Независимостта на България от 1908 г.

По думите му връщането на тленните останки на царя у нас е възстановяване на една историческа справедливост.

„Това е нашата история. Ние самите трябва да се поучим от собствената си история. Отговорни сме да научим младите и тези, които имат желание да прочетат обективно историческите извори", обясни журналистът.

Той заяви, че на поклонението в двореца „Врана" е имало много млади хора. „Нашето поколение и това преди нас ще си отидат, но бъдещето е на тези млади хора. Важно е каква история ще им бъде преподадена и те да имат гордост и достойнство като българи, а не да бъдат смачкани нихилистични и пропагандни клишета, с които нашето поколение и това на нашите бащи и дядовци израстват", подчерта Георги Милков.

Милков коментира и конфликта в Близкия изток. Според него е невъзможно съществуването на две държави. „Няма къде да има две държави. Това е идеята за държавата Палестина. Ние сме я признали още през 80-те години. Тази част, където е Палестинската автономна власт, това е територия, която става все по-малка за палестинците заради увеличаващите се заселнички селища. Това става въпреки всички международни споразумение, въпреки поети ангажименти".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.