• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Крум Зарков: БСП трябва да се освободи от въпроса „Ти чий си?"

Крум Зарков: БСП трябва да се освободи от въпроса „Ти чий си?"

/КРОСС/ Преговорите бяха разбити на 18 групи и аз бях част от една от тях за сектор „Правосъдие", каза Крум Зарков от БСП в предаването „Още от деня" по БНТ. „Тези групи уточниха местата, където партиите се припокриват. Към момента не знаем и не мога да потвърдя нито каквато и да е формула, нито каквато и да е новина".

Националният съвет фиксира две червени линии, които не поставиха проблем в тези преговори. „Сега е важно на НС на БСП да му бъде представено цялостното споразумение, както и това което нашите договарящи са договорили, както и кои са хората. Надявам се това да се случи съвсем скоро и трябва да се свика присъствен Национален съвет".

Утре на първото заседание на Народното събрание ще се реши въпросът за председателя, но това е само един елемент от цялостната конструкция, допълни Зарков. „Не бих си позволил в момента да създавам напрежение в тези преговори, чиито успех е ключово важен не за всяка една от партиите по отделно, а въобще за страната ни".

Парламентарната система позволява това да се случи - да сме се представили слабо, но да бъдем във властта, смята Зарков. „БСП трябва да допринесе за онзи социален елемент, който да добави към правителството. Преразпределението на богатството и ресурса е политика, която БСП трябва да води".
Всяко влизане във властта е шанс, предизвикателство и риск за всяка една партия, категоричен е Зарков. „БСП няма право да мисли само и единствено за себе си, защото България има нужда от устойчиво правителство, което да изключва ГЕРБ и ДПС. Надявам се БСП да допринесе за социалния елемент на правителството".

От непосредствена важност е съставянето на правителството, а през следващите месеци трябва да се реши въпросът с лидерството на БСП - нито министерства, нито участие във властта само по себе си ще ни превърне в автентичната лява партия, която трябва да бъдем, допълни Зарков. „Двата процеса трябва да вървят един след друг спокойно и ритмично".

Много повече хора гласуваха за Румен Радев, отколкото за БСП, каза Зарков. „Т.е. да, има проблем по тази линия без никакво съмнение".

Трябва да се освободят всички, особено по-младите хора от въпроса „Ти чий си?" - това е първата работа на следващия лидер на БСП, категоричен е политикът. „Затова разчитам на онези хора, които ме познават, които са натрупали опит в партийните структури, в общинските съвети, които са готови, но не са имали още възможност да излязат на преден план. Надявам се, че с мен са всички онези, които смятат, че можем да направим повече. Ние трябва да живеем в свят на приятели и другари, а не на врагове. Трябва да бъдем заедно, да бъдем леви".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.