• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Министър Зарков и студентските съвети с конкретни действия за партньорство

Министър Зарков и студентските съвети с конкретни действия за партньорство

/КРОСС/ В Международния ден на младежта, министърът на правосъдието Крум Зарков се срещна с Националното представителство на студентските съвети (НПСС).Представителите на студентите в България заявиха желание да бъде продължено доброто им партньорство с екипа на Министерство на правосъдието.
„Вратата ми за вас винаги ще е отворена", отвърна Зарков

По думите му предходното ръководство на министерството, начело с Надежда Йорданова, е свършило добра работа относно промените в Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право".

От НПСС заявиха, че при изработване на последните промени в наредбата, техните предложения са били взети предвид, но остават още въпроси, за които е нужно прецизиране.За пример дадоха ограничението от 3 явявания на изпит за придобиване на юридическа правоспособност, след което се губи правото за полагане на този най-важен изпит, изискуем за упражняването на редица професии.

Поставен бе и въпросът за невъзможността на студенти, без постоянен адрес в София, да могат да упражняват студентския си стаж в столицата, както и за необходимостта от организиране на летни академии с участието и на чужди преподаватели за обмяна на опит и идеи.В отговор на поставените теми министър Зарков заяви, че в кратки срокове ще сформира работна група за допълнение в наредбата за юридическото образование, в която ще покани за участие представители на студентските организации.

Той поздрави студентите за добре формулираните въпроси. „Ако и политиците изразяват така добре позициите си, щяхме да сме по-напреднали", коментира с усмивка Зарков.В края на срещата правосъдният министър получи покана от студентите да участва в откриването на Националните летни студентски игри „Летен Университет", които ще се проведат от 4 до 9 септември тази година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.