• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Зарков: Има още какво да се направи по високите етажи на властта, ще предложим отново антикорупционния закон

Зарков: Има още какво да се направи по високите етажи на властта, ще предложим отново антикорупционния закон

/КРОСС/  Гледаме на докладите на Държавния департамент на САЩ сериозно, както гледаме и на докладите на ЕК, както гледаме на осъдителните решения на Европейския съд по правата на човека и както трябва да погледнем сериозно на аспирациите на нашия български народ. Това каза служебният правосъден министър Крум Зарков в студиото на „На фокус“ по Нова телевизия.

В доклада са показани проблеми, които нашите институции са идентифицирали, заяви той. „Търси се парламент, който да ги реши. Има още какво да се направи по високите етажи на властта”, заяви Зарков.

Затова ще предложи отново на МС антикорупционния закон, който беше внесен и в миналото Народно събрание.

Той уточни, че с въпросните доклади и санкциите по „Магнитски” САЩ защитава собствения си интерес. „Те нямат право да се месят в политическите процеси в България, но имат значение”, уточни министърът. 

Приемането на механизъм за контрол над главния прокурор не е самоцел. „Той сам по себе си няма да реши всички проблеми на съдебната система, но той доби символност. Голяма част от значението той придоби заради силната опозиция срещу него“, коментира Зарков.

Той заяви, че споделя позицията на президента Румен Радев относно участието на България в общата европейска поръчка за снаряди за Украйна. „Бих апелирал да се отнасяме по-сериозно с тази тема, нищо, че сме в избори”, каза Зарков.

Зарков отрече да има външен натиск върху страната ни за предоставяне на военна помощ на Украйна. „Министерският съвет, който е задължен от НС, предостави помощ по списък – това, което е възможно, след което приготви допълнително споразумение, което трябва да бъде ратифицирано от парламента, което изисква за всяка следваща помощ да бъде взимано мнението на парламента. То е съгласувано и с украинската страна“, обясни Зарков.

Той заяви, че последните промени в Изборния кодекс са затруднили значително изборния процес.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.