• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

ПП и ДБ с опит да саботират кворума в правната комисия в НС за връщане на хартиената бюлетина

ПП и ДБ с опит да саботират кворума в правната комисия в НС за връщане на хартиената бюлетина

/КРОСС/ Комисията по правни въпроси гледа на второ четене промените в Изборния кодекс за връщане на хартиената бюлетина днес.

Представители на Консервативно-патриотично движение в лицето на Недялко Недялков, Станислав Недков и Мария Карагьозова са гости на заседанието на комисията, за да защитят подписката на над 110 000 българи с настояване за смесено гласуване.

Членовете на комисията ще обсъждат и предложените промени между първо и второ четене на ПП и ДБ.

"Огромен страх има в тях, че ще върне конституционното право на гражданите да гласуват смесено. И най-накрая ще има честни и справедливи избори", каза Станислав Недков.

Депутатите, които искат само машинно гласуване, се опитаха да саботират кворума. Едва 11 души влязоха в зала и председателят Радомир Чолаков даде 10 минути почивка.

"Всички предложения от ДПС, "Възраждане" и ГЕРБ са внесени в последния момент. Искаме време, за да си свършим работата качествено. Има над 100 предложения в над 60 страници", обясни решението си да саботира кворума Мирослав Иванов от ПП.

Надежда Йорданова пък каза: "Моля ви, оставете ни да си управляваме правомощията".

Все пак след почивката депутатите влязоха в комисия, след като Недялко Недялков ги притисна с въпроси. "Затова ли ви плаща българският народ, за да не ходите на работа?", попита той.

Надежда Йорданова поиска заседанието да бъде отложено. За същото настоя и Мирослав Иванов. "Вие искате правмната комисия да работи качествено. Темата избори е много сериозна", оправда се той. "Възраждане" се присъединиха.

Беше направено предложение за създаване на работна група за обсъждане на предложенията между първо и второ четене. Предложението беше отхвърлено.

Предложението за отлагане на заседанието също не беше прието. Мирослав Иванов скочи срещу председателя на комисията. "С безумното бързане с тези изменения се мисли, че ще се върне доверието в парламента. Да, ама не. При положение, че са постъпили толкова много предложения, как ще можем да се запознаем с тях и да работим професионално. Бързате да изпълните партийните повели - по най-бързия начин да приемете промените в Изборния кодекс", каза той.

Надежда Йорданова използва поредна врътка да саботира заседанието като обясни, че неправителствени организации не са пуснати в сградата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.