• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Буруджиева: Случилото се в метрото е терористичен акт

Буруджиева: Случилото се в метрото е терористичен акт

/КРОСС/ „Онова, което се направи в метрото, е терористичен акт”, заяви пред NOVA политологът Татяна Буруджиева по повод спирането на тока в столичното метро в понеделник.

„Задържани бяха разни хора, но сега са пуснати. Да кажат, че полицията можела да ги спре, но къде била тя, е просто наглост. Искам хората да знаят, че могат да живеят спокойно, независимо дали някой протестира, или не. Ако утре вашите деца са в метрото в такъв момент? Не може тероризмът да се оправдава", коментира още тя.

„Всичко си има някакви граници, дори и протестът. Може да изразяват недоволство, без да се застрашава животът на хората. Искам протестиращите да дадат отговор. Демонстрациите контролирт и изискват от политиците, но не може да дават решения", категорична е Буруджиева.

„Във времена на размествания и голяма политическа и обществена динамика обичайните правила са временно суспендирани. Това е характеристика на революциите”, посочи социалният антрополог Харалан Александров. И допълни: „Затова в такива моменти избуява разрушителното и психопатно поведение”.

Според него на протестите има две основни групи от хора - едната иска промяна, а другата - властта.

"Гешев и Борисов са персонализирани, защото те ефективно упражняват власт. Правителството и прокуратурата са свръхактивни, постоянно нещо правят нещо и доста хора са разстроени от това", каза още Александров.

Според него протестиращите не искат оставката на президента Румен Радев, не защото много го харесват, а защото "той се държи не като човек с власт, а като претендент за власт".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мисирки, сър!

Те не са виновни, толкова си могат!

23.07.2020 17:21:05

Даването на обществена трибуна...

...на умствено семпли персони от който и да било пол е близо до терористичния акт, не ли?

22.07.2020 13:29:24

Анонимен

Когато едно действие засяга повече лица,какъвто е случаят с две влакови мотриси при спиране на метрото,случаят се разглежда не като престъпление,а като терористичен акт. Това е правната формулировка без значение дали я казва политолог или зоолог.Очакваме съдът да прояви безпристрастност.

22.07.2020 07:04:28

Анонимен

Фани едната удари другата!

21.07.2020 23:35:34

Относно лицето Буруджиева

Хвърлили една роза на прашен път до едно лайно. Тя се възмутила от това и му казала: Ех, каква роза бях, а сега лежа на земята до теб.... А лайното й отговорило: А ти ако знаеш какъв крем карамел бях?....

21.07.2020 19:04:40

Анонимен

"Политолозите" са със съмнителна езикова, юридическа и политическа култура и още по-съмнителен морал! А какво да кажем за "юриста" Гешев, който още не е привикал за свидетел Борис Велчев по разговора, за който Велчев си призна - не толкова за деянието на самия Велчев, което е неморално но едва ли наказуемо, а за признанието на г-н Борисов, че е способствал за незаконно отклоняване на държавни средства към строеж на частно лице в Гърция!

21.07.2020 18:23:52

Анонимен

Буруджийката се изложи отново, но за това плащат! Друга някаква Зорница непрекъснато разправяше на Николай Колев за "гранд" и "големите парични грандове" - няма ли кой да й каже, че грандове са испанските висши аристократи, а на безвъзмездна парична субсидия се казва "грант"? Ега ти неграмотната политоложка пасмина!

21.07.2020 18:19:27

Адв.Татяна Дончева

От приказките на Буруджиева нищо не можеш да разбереш. Да се обяснява от страна на политолози, включително от Софийския университет, за шкафчето и пистолета е просто нелепо. Те приличат на ония професори от Академията за обществени науки и социално управление на ЦК на БКП от онези години, които бяха некадърни да обяснят какво и да е било. Тези хора са лишени от аналитичност .... Днес чух от един друг политолог, че в политика истината нямала значение. Истината има и трябва да има значение. За хората на площада истината има значение. Защото този живот не е само да ядем три пъти на ден. Има мечти, които правят живота пълноценен, което му придава смисъл. И тези хора на площада се борят именно за това - животът им да има смисъл. Това са хора с цел, които искат да знаят, какво са постигнали в този живот. И да не им пречи държавата. Аварийният бутон на метрото е даден на гражданите да спрат метрото в случай на нужда. И натискането на този бутон има това предназначение и не може да бъде никакво хулиганство, никакъв тероризъм. Дали е правилно натиснат или неправилно натиснат, е съвсем друг въпрос. И дали неговото натискане е неуважение към обществото е още един въпрос. Но да се твърди, че това е тероризъм е глупост. Ако не беше необходим този бутон, нямаше да го направят достъпен за пасажерите.... И може пак да ги навържем - Таня Буруджиева, генерал Буруджиев от някое си главно управление... Трябва да гледате на т.н. социолози и политолози само като на платени агитатори и пропагандисти. Те си имат задача по пропагандата и си я изпълняват. А ние трябва да сме наясно накъде отиваме - и с изгрева, и със залеза

21.07.2020 15:23:13

Пламен Атанасов

Началничката на кабинета на Сергей Станишев Буруджиева е станала като каскета Гешев - раздавава сама предварителни присъди. И тя е от групата на забогателите силно от прехода. Ама не от заплатата й в НБУ...

21.07.2020 15:14:04

Анонимен

Трябва да се забрани на такива пишман политолози да се изказват по правни въпроси.

21.07.2020 12:52:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.