• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Путин се надява Русия да се справи с коронавируса до 2-3 месеца

Путин се надява Русия да се справи с коронавируса до 2-3 месеца

/КРОСС/ Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия може да победи коронавируса за по-малко от 3 месеца, ако бързо бъдат наложени строги мерки, след като властите решиха от утре да преустановят всички редовни и чартърни полети от и до страната, предаде Ройтерс.

Московските власти заявиха, че затварят всички магазини, освен хранителните и аптеките от този уикенд, след като страната съобщи за най-големия си ръст от заразени за ден, който достигна 840 души.

Броят им е значително по-малък от много европейски страни, но кметът на Москва Сергей Собянин заяви във вторник, че реалният мащаб на проблема в столицата далеч надхвърля официалните данни.

В тв обръщение към нацията вчера Путин разкри нови мерки, насочени към забавяне на разпространението на вируса, и обяви следващата седмица за неработна за много руснаци, като призова хората да останат по домовете.

Днес той обсъди с мерките на среща с предприемачи.

„Това са принудителни мерки, те са временни. Но ще бъдат в сила по-кратко време и по-ефективни, ако бъдат по-строги", заяви президентът.

„Но когато най-накрая излезем от тази ситуация, а това определено ще стане...Аз се надявам, че това ще бъде по-скоро" - след два-три месеца", допълни той.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че ведомството му прави 16 инфекциозни центъра и планира да приключи първите осем до края на април, а останалите до средата на март.

Собянин от своя страна съобщи, че всички магазини и молове, освен хранителните и аптеките, ще бъдат затворени от 28 март до 5 април. Ресторанти, кафенета и барове също няма да работят, допълни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Фактите говорят, че китайците предварително са знаели за какво става на въпрос и веднага реагираха с военни мерки и може да са споделили с руснаците, докато американците се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.

27.03.2020 12:01:04

до долния

Ами мисли си бе куре...

26.03.2020 22:21:00

Анонимен

А, аз си мисля, че китайците казаха нещо на руснаците, което не са споделили с други ...

26.03.2020 20:43:15

Анонимен

Представител на СЗО заяви, че апелът на Путин към нацията трябва да бъде разпространен по целия свят 26.03.2020, Световната здравна организация похвали обращението на Владимир Путин към нацията, като отбеляза, че то трябва да бъде разпространено по целия свят. Според представителя на СЗО в Русия Мелита Вуйнович, руският опит в борбата с коронавирусната инфекция ще помогне да се извлекат значителни поуки за бъдещето. Вуйнович предложи да се обърне към президента на Русия с искане да направи обръщение в Световната здравна организация /СЗО/ към всички страни. Организацията от дълги години предупреждава, че борбата с мащабните заболявания трябва да се води не само в медицинската, но и в социално-икономическата сфера. Представителят на СЗО в Руската федерация докладва това на генералния директор, като отбелязва, че всички са изненадани. Организацията анализира световните практики и стратегии за противодействие на разпространението на коронавирусната инфекция, включително проучване на комплексни мерки в различни области. Ще се изучава и руският опит и според Вуйнович Русия на практика е изпреварила заразата със своята готовност.

26.03.2020 18:42:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.