• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Янаки Стоилов: Правителството е непоследователно в решенията си за COVID кризата

Янаки Стоилов: Правителството е непоследователно в решенията си за COVID кризата

/КРОСС/ „Слабостта на правителството е, че то няма воля да заяви решения, за да не се появятпротестиращи групи, и затова се въвеждат някакви безсмислени ограничения. Основнотообяснение не е медицинско, нито управленческо, то е политическо. В България нищо не седовежда до край и затова  ние не можем да преценим резултатите от мерките. Необходимиса радикални стъпки и всъщност имаме една реформа, която вместо да подобрява нещата,в известна степен ги влошава." Това заяви пред БНТ проф. Янаки Стоилов, председател накомисията по идейно и програмно развитие на БСП.Социалистът коментира, че в сегашната ситуация подкрепата за БСП не е достатъчна, за даможе тя да управлява, но самата партия трябвя да заяви категорично защо изобщо иска дауправлява. „Разбира се, за да смени това управление, което основателно получава упрецитеза злоупотреби и корупция.

Заедно с това, тя трябва да каже, че има неща, които без нея немогат да бъдат свършени: ние ще въведем семейно подоходно облагане, като по този начинще облекчим огромното мнозинство от българските граждани; ние категорично сезастъпваме за завършване на газовите проекти и за изграждането на нови ядренимощности; ние сме за сигурността на Балканите, но няма да участваме в засилване навоенно противопоставяне в каквато и да е посока", обясни той.За здравеопазването Стоилов обясни още, че е важно да бъдат изравнени здравните,общинските и частните болници, както и всяка една многопрофилна болница да имаотделение за интензивно лечение.

Също така отбеляза, че в България хората плащат най-много за своето здраве извън осигуряването.„На нас ни трябва не само успех, но и голяма подкрепа. Ако се наложи да правим коалиция,там трябва да сложим тези централни ангажименти, от които няма да отстъпим в името навластта. БСП трябва да заяви ясно подкрепата си за българска национална политика. Впартията е имало различни тенденции, които са били ориентирани в една или друга посока,но в тези баланси трябва да се намери истинския български национален интерес. Голяматабългарска задача, която остава нерешена след 30 години, е че ние се нуждаем от нов, норазличен от сегашния преход. Преход, който да направи България социална и действителнодемократична, и който да гарантира бъдещето на българската нация", заяви той.По повод отцепилия се от групата депутат Чавдар Велинов, Янаки Стоилов заяви, че сенадява да няма повече подобни действия. „Този факт е неприятен, особено в момент, когатосе отчита приблизително изравняване на резултатите на ГЕРБ и на БСП.

Аз съм убеден, чеголямото мнозинство от членовете на партията и нейните симпатизанти не одобряват тезидействия. Има една граница, която не трябва да се прекрачва, особено от тези, които казват,че остават в партията, но напускат групата. По-логично е да отстъпят своите места на другихора от листата, които ще попълнят представителството на тази партия", заяви социалистът.За хората, които се разделиха и с партията, и с групата той е убеден, че подготвятполитически проекти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.