• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Асен Меджидиев: Трябва да има законодателни промени, за да защитим персонала си

Асен Меджидиев: Трябва да има законодателни промени, за да защитим персонала си

/КРОСС/ Трябва да има бързи производства и сериозни законодателни промени, за да защитим персонала си, каза служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по повод случай от Спешното отделение в Перник, където медицинска сестра беше нападната от пациент.

Лекарският съюз е осъществил обучение на медицински персонал в Самоков в психологически аспект как да се предотвратят и да не се предизвикват случаи на насилие, обясни още министърът.

Никой не говори за затваряне на училища, няма въведени ограничителни мерки и никой не се подготвя да затваря учебни заведения, каза още министърът по повод епидемичната обстановка и COVID-19. Той припомни, че всички предписания на Министерството на здравеопазването са с препоръчителен характер. Никакви забрани не се налагат и никакви ограничения и за деня на провеждане на извънредните парламентарни избори на 2 октомври, каза още той.

Д-р Асен Меджидиев откри обновеното и разширено Спешно отделение на МБАЛ - Добрич. Ремонтът и преустройството на тази структура на лечебното заведение са част от дейностите, които се изпълняват по голям инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ. Той започна през 2018 г. и ще приключи до края на 2023 година. Общият му бюджет е 163 897 815,62 лв., от които 138 976 812, 77 лв. са предоставени от Европейския фонд за регионално развитие, 24 525 319, 91 лв. са национално съфинансиране, а 395 682, 94 лв. - собствен принос на Министерството на здравеопазването.

В рамките на проекта ще бъдат обновени и модернизирани общо 237 обекта от системата на спешната медицинска помощ в страната, които включват 27 центъра с техните 170 филиала, шест изнесени екипа в общините, както и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.