• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Диана Русинова: Нужна е много сериозна реформа в Агенция „Пътна инфраструктура"

Диана Русинова: Нужна е много сериозна реформа в Агенция „Пътна инфраструктура"

/КРОСС/ В предаването „Денят започва с Георги Любенов" Диана Русенова, каза че въпросът относно „мигащото зелено" на светофара е много дълъг и много сложен и предлага тази тема да се говори в експертен формат. „В цяла Европа в общо 8 държави се прилага мигащото зелено, от тях в ЕС - три държави. Големият въпрос идва как да направим мигащото зелено, така че той да не противоречи на конвенцията. Ако някой реши да го узаконява, то трябва да се реши как това да се направи, за да не противоречи на конвенцията".

За съжаление аз се нагледах на много страховити неща по отношение на пътищата, които ще костват изключително големи разходи, например бях с колеги журналисти от ЕК на АМ „Хемус", където гледахме с какво е правена арматурата - някакви алуминиеви профили, от което аз бях шокирана като го видях. „Бях в Държавната приемателна комисия на магистрала „Европа" и публикувахме примери за качеството на строителството. Например може ли да работите с торби пясък, които дори не са извадени, пясъкът не е изваден от торбата, отгоре хвърлен бетон - каква здравина ще има това?"

Липсата на контрол от страна на държавата поради някакви причини, е довело до това, че браншът може да прави каквото си поиска и после това да бъде прието, а това ще коства животи по-късно, категорична е Русинова.

Нужна е много сериозна реформа в Агенция „Пътна инфраструктура", която отговаря именно за пътищата, смята експертът.

Ако върнем контролът, ако върнем конкуренцията между фирмите, аз мисля че дори и за фирмите ще е добре, обясни Русинова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.