• 05 Дек 2025 |
  •  USD / BGN 1.6765
  •  GBP / BGN 2.2365
  •  CHF / BGN 2.0940
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Как се прави домашно кисело зеле

Как се прави домашно кисело зеле

/КРОСС/ С настъпването на студените дни идва и времето за едно от най-българските занимания, а именно приготвянето на кисело зеле. Какви са тайните и кои грешки трябва да избягваме, за да не „втасаме" заедно с кацата?

Лиляна Александрова от берковското село Замфирово знае, че точно сега е моментът да сложи зелето в бидона.

„Най-малко 40 дни си трябва зелето да отлежи, за да е хубаво за Бъди вечер. Преди това обаче запретваме ръкави, като първо изрязваме кочаните. След това ще направим един кръст отдолу, за да може да влиза сокът, солта и водата", обясни тя.

Когато зелките са подготвени, идва ред на специалната рецепта.

„На 10 литра вода слагам 400 грама сол. Преварявам си водата и след като изстине, заливам зелето. Човек може да си сложи или червена зелка или червено цвекло, за да е оцветен сокът. Може и дюля за аромат", допълни жената.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2025 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.