• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Какво трябва да знаем за инвестиционното злато?

Какво трябва да знаем за инвестиционното злато?

/КРОСС/ Много хора са чували за инвестиционно злато, но не знаят, какво представлява този вид ценност. Общо взето това са златни кюлчета и монети, които представляват финансов актив в световен мащаб и търгуването с тях е освободено от плащане на Данък добавена стойност (ДДС). Това дава възможност на търговците да обявят цени купува / продава, както се прави с всеки един вид валута. Повече по темата Ви предлагаме да прочетете в следващите редове, и да разберете как да направите правилните инвестиции, които да Ви донесат дивидент.

Повече за инвестиционното злато и неговата стойност

Класификацията на монетите, които принадлежат към инвестиционното злато се прави, когато монетата съдържа над деветдесет процента чисто злато. Кюлчетата пък ще бъдат квалифицирани, ако 99.5% от общото тегло на кюлчето представлява чиста проба злато. Освен това, монетите трябва да са изсечени след 1800-ата година и да са били узаконено средство за разплащане в дадената държава. Важно е да обясним, че бижутата не могат да бъдат инвестиционна стока, тъй като при тях влизат работата на бижутерите и се начислява ДДС.

Така например, ако се опитате да продадете вашето бижу от благородния метал - злато, ще получите цената за златото на скрап, според карата на бижуто. С други думи Вие губите цената, която сте платили първоначално, и в която влиза направата на накита и данъка за добавена стойност. Това обаче не може да се случи, ако продавате инвестиционно злато, защото то е освободено от данъци и има друга стойност. Това е разликата, която трябва да запомните, ако искате да инвестирате в продукт, който запазва своята стойност с течение на времето.

Какви златни инвестиционни продукти да изберем?

Специалистите имат различно мнение около най-изгодните златни продукти, в които да инвестирате. Все пак се тиражира мнението е, че златните монети от 1 унция, каквито са „Американски орел", „Виенска филхармония" и „Австралийско кенгуру" са сред най-търсените и предпочитани към днешна дата. Ако пък се насочвате към златните кюлчета, е добре да купувате такива по 1 килограм, 100 грама или 250 грама.

Експертите споделят, че е по-изгодно да бъдат закупени 100-грамови кюлчета, отколкото едно кюлче от един килограм. Логиката е, че при нужда от средства можете да се разделите с малка част от кюлчетата, колкото да попълните липсите, вместо да продадете едното кюлче, в което сте инвестирали пари. Ето защо, е добре да предвидите този момент, когато инвестирате.

Кюлчетата или монетите са по-добрата инвестиция?

Купувайки инвестиционно злато, е нужно да направите предварителна проверка на пазара, за да стигнете до категорично мнение относно вида на продукта, който е по-добре да закупите. От вашите намерения в бъдеще време, зависи и вида на продукта, който трябва да закупите. И кюлчетата, и монетите са добра инвестиция, макар че монетите са по-разпознаваеми в различните точки на света. Решението за избора на вида злато е изцяло ваш приоритет.

В интернет можете да откриете информация за котировките на инвестиционното злато на световните пазари, както и да видите предложенията на българските фирми. Следете офертите, за да не изпуснете някоя изгодна сделка. Това може да стане най-лесно, като направите една бърза справка в търсачките и предлагате актуалните вариации на инвестиционните златни продукти. Колкото по-добре сте информирани, толкова по-правилен избор ще направите.

Няколко думи в заключение

Днес все повече хора се насочват към инвестиционните златни продукти, тъй като те са ценност, която увеличава стойността си през годините. И, ако се чудите в какво да инвестирате, то тогава златните монети и кюлчета, са наистина много добра идея. По-горе посочихме по-важните неща, които трябва да знаете, като се надяваме, че информацията, която предложихме в статията, ще бъде полезна за вас. А сега Ви оставяме, за да можете да планирате бъдещите си инвестиции, с чиято помощ да увеличите състоянието си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.