• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Глезят животните в зоопарка с домашен сладолед

 Глезят животните в зоопарка с домашен сладолед

Рецептата съдържа ябълки, пъпеш и диня

/КРОСС/ Приготвени на място ледени изкушения, пълни с плодове и зеленчуци, получават всеки ден животните в зоопарка в София. "Домашният сладолед", който служителите на зоокъта осигуряват според нужните та различните животни, е начин да спасят обитателите от летните жеги. Краставички, пъпеш, диня, ябълки са сред основните съставки за замръзналите изкушения.

Мечките например получават ледени блокчета с плодове и зеленчуци, без подсладители. Топките от лед служат и за игра, както и за предотвратяване на така нареченото стереотипно поведение при мечките, обясниха от зоопарка. Цели ледени дини и пъпеши също са вариант за забавление и борба за мечоците в жегите.

Някои животни имат езера с достатъчно вода, в които намират спасение срещу жегите. За по-големите обитатели на зоокъта се прави специален разхладителен душ. При маймуните през лятото се слагат басейни, дават им и сладоледи под формата на сорбе. Именно в рецептите за "домашен сладолед" за тях се ползва и единственият подсладител - мед.

От столичния зоопарк напомниха, че не е редно посетителите да дават храна на животните, защото тя може да е опасна за тях. Те увериха, че животните получават достатъчно разнообразна и питателна храна според нуждите им.

В момента от зоокъта водят преговори за пристигането на камили. Транспортът на тeзи животни е голямо предизвикателство и затова от зоологическата градина се надяват скоро да могат да се похвалят с новите обитатели.

Зоопаркът работи без почивен ден от 9.00 до 17.00 ч., а престоят на посетители в зоопарка е разрешен до 18.00 часа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ehhaaa

19.07.2021 18:54:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.