• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Мира Добрева представя в „Отблизо“ столетница, която вари чудодейни отвари и мечтае да е кралица

Мира Добрева представя в „Отблизо“ столетница, която вари чудодейни отвари и мечтае да е кралица

В предаването тази неделя ще видите още - традиционна родопска носия, изпълнители на автентичен фолклор и историята на първите прахосмукачки в българския дом

/КРОСС/

01 октомври 2021 /петък/

Тази неделя, 03 октомври, в предаването „Отблизо" по БНТ 1, водещата Мира Добрева ще срещне зрителите с вълнуващата история на Баба Пена. Тя знае за лекове с билки, вари чудодейни отвари, пътувала е в безчет държави. С деца не се е сдобила, но е отгледала двамина - „като за майка за нея се грижат и трижди на ден я спохождат", споделя старицата. Между спомените от пожълтели снимки грижливо е сложила и тази на Кралица Елизабет II. Защо ли? „Понеже ищях да съм кралица пък съм само една магарица и стара, стара грозница!" И прихва да се смее баба Пена, та цяла Рила оглася.

На гости в „Отблизо" ще бъдат едни изключително талантливи млади хора - певецът Антон Гудов и гайдарят Емануил Пунев, които изпълняват фолклорна музика, но по особен начин - в нейната чиста и автентична форма. В студиото зрителите ще видят и стара родопска носия с типично за някои региони забраждане. В рубриката „Изчезващият 20 век", Рада Георгиева ще представи историята на първите прахосмукачки в българския дом, която е била с приставка за сушене на коса.

Гледайте „Отблизо" всяка неделя от 11:00 ч. по БНТ 1 с водещ Мира Добрева.


ЗА ПРЕДАВАНЕТО

Предаването „Отблизо" показва изумителните човешки взаимоотношения и представя на преден план духовността, изконните български традиции и обичаи. Водещата Мира Добрева превежда зрителите през хубавата страна на живота, показвайки хората, които вдъхновяват и историите, които служат за пример. Със своя непрестанен хъс да изследва различните етнографски групи, традиции и обичаи на нашата страна, Мира ще продължи да показва срещите си със столетниците на България.

От тази есен в предаването влизат две нови рубрики - „Изчезващият ХХ век" и „Небивалици"
В „Изчезващият ХХ век", журналистът Рада Георгиева превежда зрителите в една своеобразна разходка в миналото, като им открехва вратата към позабравения свят на предмети, които са били популярни навремето и са заемали централно място в живота на хората. За някои тези петминутни филмчета ще бъдат носталгични, за други - образователни.

С рубриката „Небивалици", журналистът Косара Николаева ще представя на зрителите хора с нестандартни хобита, изумителни способности и неочакван начин на живот.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.