• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Зукърбърг: Западът трябва да определи стандарти за интернет регулация

Зукърбърг: Западът трябва да определи стандарти за интернет регулация

/КРОСС/ Изпълнителният директор на "Фейсбук" (Facebook) Марк Зукърбърг разкритикува подхода на Китай към регулирането на интернет услугите, отбелязвайки, че възпроизвеждането на този модел от някои други страни е "наистина опасно".

"Мисля, че има модел, който произлиза от страни като Китай, при които тенденцията е те да имат много по-различни ценности от западните страни, които са по-демократични", заяви Зукърбърг в онлайн дискусия с еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон.

"В момента много други страни гледат към Китай и си казват "Този модел изглежда работи", може би той дава повече контрол на нашето правителство", предупреди Зукърбърг. "Това е наистина опасно и се тревожа, че този модел може да се разпространи в другите страни", предупреди той.
Той добави, че западните държави трябва да определят ясна рамка за регулиране на интернет услугите, в съответствие с техните ценности, които са по-демократични. След това тази рамка може да стане стандарт по целия свят, добави Зукърбърг.

В тази връзка шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг призова ЕС да се превърне в образец за регулация на новите технологии и да не допуска страни като Китай да установяват нормите за целия свят, предаде Франс прес.

Когато Европа въвежда някакви правила, те често пъти се превръщат в норми навсякъде по света, отбеляза той и даде за пример Общия регламент за защита на данните от 25 май 2018 г., който впоследствие беше признат за модел в много страни.

От своя страна Тиери Бретон пък напомни на Зукърбърг значението на ценностите, на които се опира европейският континент. "Ако разбирате ценностите, върху които е изграден този континент, разбирате какво е необходимото поведение", каза той.

Бившият френски министър на икономиката и бивш шеф на френската компания "Атос" припомни на Зукърбърг и колко е важно да се плащат данъци. "Аз самият съм бил шеф на фирма. Трябва да се плащат данъци, където са дължими, а не да се отива в данъчни райове", каза Бретон.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.