• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 30 август

Предстоящи събития в страната за 30 август

/КРОСС/ *** София

От 09.30 часа в х-л „Света София", ул. „Пиротска" 18, президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов ще
открие двудневна международна конференция на тема „Синдикални политики за устойчива заетост, достоен
труд и преодоляване на нарастващата несигурност на работното място".

От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12, ще се
проведе заседание на Съдийската колегия.

От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе среща - разговор на тема: "Как местната власт взаимодейства с местните общности и гражданските структури? Ефективна ли е комуникацията на кметовете и общинските съветници с гражданите?"

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ремонта на бул. „Асен Йорданов" (под моста на Брюксел).

От 11.00 часа в НХА ще се състои Уъркшоп „Вътрешен живот" на Борис Праматаров - български график, илюстратор, аниматор, завършил НХА.

*** Асеновград

От 18.00 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов" духов оркестър от Франция ще изнесе концерт.

*** Благоевград

От 09.30 часа в зала „22 септември" Общински съвет - Благоевград ще проведе редовно заседание.

От 10.00 часа на бюст-паметник на Тодор Александров ще се състои ритуал по полагане на цветя по повод 95 години от смъртта му.

*** Бургас

От 11.00 часа в читалище „Атанас Манчев 1920" - Каблешково ще бъдат представени резултатите от археологическите проучвания на обект
Козарева могила.

*** Бургас

От 15.00 часа в Заседателна зала на Община Бургас ще започне пресконференция за обявяване на събитията, на които ще бъде домакин града.

В експоцентър „Флора" ще се проведат Фестивал на игрите и изкуствата и Творчески работилници Burgas Handmade Market.

От 18.30 часа в Дома на писателя в Бургас четирима знакови творци ще представят част от първите, наред с някои от новите си произведения.

*** Варна/Св. св. Константин и Елена

От 10.00 часа в „Гранд Хотел Варна" в к.к. Св. св. Константин и Елена Младежи ГЕРБ ще проведат 12-ия си Летен университет.

*** Варна/Камчия

От 15.00 часа в комплекс „Камчия" министърът на образованието и науката - Красимир Вълчев ще приветства и
награди отличените учители в конкурс, част от семинара на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности
- за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците".

*** Велико Търново

От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Велико Търново ще се проведе пресконференция за резултатите по проекта 'Заедно намираме решения' на център Амалипе.

*** Велико Търново./Килифарево

От 19.00 часа в центъра на града ще се проведе Хоротека „Фолклорна плетеница".

От 20.15 часа в Летния театър в парк „Марно поле" проект „Лятно кино под звездите" представя „Angel Has Fallen - Код Ангелът".

От 21.00 часа на крепостта Царевец в старопрестолния Търновград ще сесъстои Симфоничният концерт, посветен на 120-я юбилей на Панчо Владигеров.

От 23.30 часа от пл. „Цар Асен I" ще може да се наблюдава Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

*** Враца

От 10.00 часа в Детски отдел на РБ „Христо Ботев" ще се проведе Работилница „Приказни игри".

*** Гълъбово

От 18.00 часа на бул. "Република" и Кръговото в централната градска част ще се проведе атрактивната надпревара „Дамско рали Гълъбово 2019".

*** Добрич/Албена

От 10.00 часа в зала „Корела" във „Фламинго Гранд Хотел и СПА" във ваканционно селище „Албена" ще бъде дадена пресконференция по повод провеждането за поредна година на "Училището за здраве - за деца, родители и учители".

*** Каварна

От 18.00 часа пред НЧ „Съгласие-1890" ще се проведе „Морска работилничка".

*** Каблешково

От 11.00 часа в читалище „Атанас Манчев 1920" доц. Петя Георгиева и екипът ѝ от Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще представят резултатите от археологическите проучвания на обект Козарева могила.

*** Кюстендил

От 10.00 часа Община Кюстендил организира информационна кампания по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност.

От 17.30 часа на входа на града (около кръговото движение на автобусна спирка „Белица") ще се състои протеста на гражданите от община Костинброд.

*** Несебър

От 18.00 часа в амфитеатъра в Стария град ще започне ХХII-рото издание на поп-рок фестивала.

*** Пещера

От 20.30 часа на пл. „България" в Пещера ще бъде прожектиран българският игрален филм „Прогноза".

*** Плевен

От 10.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се състои пресконференция на кмета на Община Червен бряг инж. Даниил Вълов.

*** Пловдив

От 11.00 часа в БТА - Пловдив ще се проведе съвместна пресконференция на ПП АБВ и НДСВ.

*** Смолян

От 17.30 часа в деловодството на Община Смолян, ет. 1, започва приемането на документи за потребители на интегрирани здравно-социални услуги „Патронажна грижа".

*** Стара Загора

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69, ще се проведе Програма „Играя и се уча" - групови занимания с деца от 0 до 6 години и техните родители.

От 10.00 часа в къща музей „Гео Милев" ще се проведе „Четем и рисуваме", „Литературни закачки" - отгатване на гатанки и рисуване на отговора, „Ние сме актьори" - драматизация на „Работната Мецана" на Леда Милева, „Да съставим приказка" - по предварително зададена тема децата рисуват момент от приказка, а после заедно разказват.

От 17.00 часа на кръстовището на бул. „Княз Александър Батенберг" и бул. „Цар Симеон Велики" чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница" и Пресвета Богородица „Касперовска" от гр. Ананиев - Украйна ще бъдат посрещнати в Стара Загора.

*** Стара Загора/с. Калояновец

От 19.00 часа на площада в селото ще се проведе празник на картофа.

*** Тутракан

От 14.00 часа в залата на Общинския съвет ще се състои пресконференция по проект „Иновативен културен мост за устойчиво регионално развитие".

*** Шумен

От 10.00 часа пред Детски отдел на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" организира празнично закриване на тринадесетата поред Детска работилница за изкуство.

От 17.30 часа в рамките на XIX Дни на руската култура във Варненски регион, в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще гостуват проф. Алексей Бархатов - преподавател в Института за журналистика и литературно творчество, член на Съюза на писателите на Русия; писателката Елена Глазкова - член на Съюза на писателите на Русия; акад. Лола Звонарьова - главен редактор на алманаха „Литературни запознанства", член на Съюза на писателите на Москва; акад. Юрий Васюков - член на Международната славянска академия в Москва; Камил Зиганшин - автор на дилогията „Златото на Алдан", отличена с Държавна премия „Салават Юлаев"; краеведът Раиса Усович; писателят Павел Поздеев и фотокореспондентът Николай Глазков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.