• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 16.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще награди с орден „Св. Св. Кирил и Методий" първа степен художествения ръководител и директор на Мариинския театър на Санкт Петербург Валерий Гергиев.

***
Силистра./с. Кайнарджа.
От 10.00 часа българският министър-председател Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе ще открият новия ГКПП Кайнарджа-Липница.

***
Варна.
Българското и румънското правителства ще проведат съвместно заседание в резиденция „Евксиноград" във Варна. Следобед премиерът Бойко Борисов ще бъде домакин на четиристранна среща с министър-председателите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе и с президента на Сърбия Александър Вучич.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Тържествена" на Съдебната палата ще се състои церемонията по официалното встъпване в длъжност на членовете на новоизбрания състав на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 14.45 часа председателят на Народното събрание Димитър Главчев и проф. Огнян Герджиков ще направят изявления пред журналисти във връзка със създаването на Консултативен съвет по законодателството към парламента.

***
София.
От 08.30 часа в сградата на „Национална финансово - стопанска гимназия" ще се проведе първата серия от обучителни семинари по проект „МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ - методи за развитие на бизнес идея и нейната реализация".
***
София.
От 09.30 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Калоян П., Любомир С. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в Иновационен форум „Джон Атанасов" на „София Тех Парк" ще се проведе конференцията „Кибер сигурност - информация и (лични) данни. Бъдете нащрек!".

***
София.
От 10.00 часа в заседателната зала на Съюза на юристите в България (ул. „Пиротска" №7) ще се проведе дискусия на тема „Корупцията и ефективното ѝ противодействие".

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Виктор Б., Емил И. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай П. и Виктор И., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богдан К., Александър Щ. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 1-ви състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ (чл. 219 от НК).

***
София.
От 10.30 часа 8-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев (чл. 282, ал. 3 НК).

***
София.
От 10.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Латин М., Владислав А. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел П., Крассен Н. и Лазар К., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителните дейности по изграждането на канализация в кв. „Бенковски". Проверката ще започне от бул. „Лазар Михайлов" преди църквата . На проверката ще присъстват зам.-кметът Ирина Савина и кметът на район „Сердика" Тодор Кръстев.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуб „Журналист" българските участници в състоялия се наскоро в Каракас Световен диалог за мир „Всички сме Венецуела" ще разкажат за зародилата се там инициатива за Международна платформа за независима журналистика.

***
София.
От 12.00 часа в киносалона на Военномедицинска академия, ще се проведе тържественото отбелязване на 50-годишнината от създаването на Катедра „Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия" /КОТРХ/.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" Жельо Бойчев и общинският съветник Николай Николов ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 17.00 час в Заседателната зала - Б12 на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" ще се състои церемония за началото на проект „Модернизация и обновяване на учебната среда - гарант за повишаване качеството, привлекателността и ефективността на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

***
София.
От 17.30 часа в Изложбена зала „Архиви" ще бъде открита документалната изложба посветена на 80-годишнината на Негово Величество Цар Симеон II.

***
София.
От 18.00 часа в Детския екостационар „Бели брези" в Природен парк „Витоша" ще бъде обявен победителят в конкурса за проект „ЗАСЛОНЪТ 2050".

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се състои премиерата на дебютната стихосбирка „Завой" на Иван С. Вълев. Събитието е част от поредицата „Дебюти в Столична библиотека".

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концерт на световноизвестния диригент Валерий Гергиев и изключителния виртуоз - пианист Денис Мацуев с целия състав на Мариинския филхармоничен оркестър от Санкт Петербург, Русия.

***
Благоевград/ с. Рилци.
От 11.00 часа ще се проведе церемония „Първа копка" - благоустрояване на ул. „Илинден" в село Рилци,община Благоевград.

***
Бобошево.
От 10.00 до 12.00 часа народният представител от ГЕРБ-Кюстендил Ивайло Константинов организира приемна за граждани на партията на ул. „Г.С. Раковски" №3.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Дома на писателя ще се проведе среща на български писатели с литературното общество на Търговска гимназия и Английска езикова гимназия.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се състои литературната премиера на „Три класически случая" и среща с проф. Светлозар Игов.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник Юлияна Боева ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе Връчване на наградите на най-четящите деца от лятната кампания за насърчаване на четеното „Ела в библиотеката".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен мюзикълът „Криворазбраната цивилизация".

***
Враца.
От 10.30 до 14,30 часа във фоайето на Народно читалище „Развитие" ще се състои поклонението пред директора на Корейския културен център в града Ким Чълхо, починал внезапно на 29 септември.

***
Враца.
От 17.00 часа в Клуба на дейците на културата ще се проведе вечер, посветена на Международния ден на музиката и поезията.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде представен спектакълът „Пролетна измама" по произведения на Йордан Йовков и Елин Пелин, посветен на 80 години от смъртта на Йордан Йовков.

***
Дупница.
От 13.00 часа народният представител и общински координатор на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов ще даде пресконференция, на която ще коментира актуални политически и обществени теми. Събитието ще се проведе в офиса на партията намиращ се на пл. „Свобода" 1.

***
Ловеч.
От 09.00 часа на тренировъчното игрище на стадион „Литекс" ще се проведе есенният турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за Преходната купа „Юлиян Манзаров".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Дом на културата „Борис Христов" новоучреденото сдружение „Бизнесът за Пловдив" ще представи целите и членовете си на пресконференция.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в салона на читалище „Христо Г. Данов 1904", Дружеството на писателите - Пловдив, със съдействието на читалището организира литературно четене, посветено на Деня на поезията. Събитието е част от културния календар на Община Пловдив.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в изложбената зала на Регионален етнографски музей - Пловдив ще бъде официалното откриване на изложбата „Вотиви", в рамките на проекта „Траките - генезис и развитие на етноса, културни идентичности, цивилизационни взаимодействия и наследство от древността" на Българската академия на науките, финансиран от дарение на г-н Петър Манджуков. Изложбата ще продължи до 12 ноември 2017 г.

***
Смолян.
От 12.00 часа кметът Николай Мелемов ще даде пресконференция в 247 зала на община Смолян.

***
Стара Загора./ с. Могила.
От 11.00 часа в центъра на с. Могила ще бъде направена символична първа копка на лот 1а от рехабилитацията на 30 км от пътя Стара Загора-Раднево в област Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа ще бъде отслужен водосвет и направена символична първа копка за начало на за реконструкцията на централния площад и пешеходната зона в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Кнажески" ще открие изложбата „Поздравъ от Стара Загора". Фотографии на емблематични места и сгради в миналото и сега.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа пред Народно читалище „Отец Паисий - 1947" в кв. „Зора" ще се проведе народно веселие с Общински фолклорен ансамбъл „Загоре".

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Младежкия дом ще се проведе избор на Кмет на Млада Загора.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе брифинг.

***
Шумен.
От 13.00 часа в заседателната зала на Община Шумен ще се проведе регионална среща на тема „Основни акценти в развитието на професионалното образование и обучение".

***
Шумен.
От 16.00 часа в комплекс „Ашварян" ще се състои фиеста на детски облекла.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.