• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Гарелов: Борисов се подготвя да е следващият президент и отсега компрометира Радев

Гарелов: Борисов се подготвя да е следващият президент и отсега компрометира Радев

/КРОСС/ За новия световен ред, за ерата на Тръмп, който раздава присъди на ръба на поредната ядрена криза, защо изборите в Германия са важни за света, в който ще живеем, за престрелките между президент и премиер в България - коментира в предаването „Събуди се" по "Нова телевизия" журналистът Иван Гарелов.

Изборите в Германия

„Прогнозирах, че Ангела Меркел ще бъде преизбрана. Ние я преценяваме от наша гледна точка, а германците - от различна. Разликата между двете позиции е, че ние смятаме, че е виновна, че отприщи бежанската вълна. Германците обаче имат дълбок комплекс от Втората световна война - те не могат да си позволят за тях да се говори като за нация, която се отнася зле към бежанците. Затова за тях Меркел е политик, който измива лицето им пред света", на мнение е Гарелов.

„Европа в момента се намира на кръстопът след идването на Тръмп и след Brexit. Изведнъж спря да бъде красивия образ, към който всеки се стремят. Оказа се неподготвена за такива изпитания и се разколеба в действията си. В една такава ситуация се смяташе, че всички досегашни лидери трябва да си отидат. Личи си отсега, че се създава един нов тандем - Макрон-Меркел, които могат да поведат ЕС напред. В този смисъл не би трябвало да се изненадаме, че тя ще бъде преизбрана, а по-скоро обратното", коментира още журналистът.

На ръба ли сме на ядрена война?

„Толкова сме близо до световна ядрена война, колкото през '60-те години по време на Карибската криза. Разликата е в това, че тогава реално са се готвили за такава и не говореха толкова много. Сега повече са заканите, независимо че се правят ядрени опити. Смятам, че до ядрена война няма да се стигне. От тази ескалация на напрежението ще спечелят и Тръмп, и Северна Корея", заяви Иван Гарелов.

Той не изключи да се постигне мирно споразумение и към КНДР да отидат големи помощи, за да си стъпи на краката.

Подчинена ли е България на руските и американските интереси?

„Царе сме на това да нямаме синхронизирана външна политика и институциите да си пречат взаимно, водейки война едра срещу друга, което ни злепоставя в световен план", коментира Гарелов, визирайки конфликта между премиера и президента.

Конфликтът между Бойко Борисов и Румен Радев

„Бойко Борисов се подготвя да бъде следващият президент и отсега се работи върху свалянето на част от репутацията на Радев, за да може той да се яви на изборите, когато му дойде времето, с някакъв аванс", на мнение е Иван Гарелов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Говори от свое име че сте царе на злепоставяне. Ти и БСП започнах те тази война.

24.09.2017 12:00:56

Анонимен

ТО ПЪК ЕДНА РЕПУТАЦИЯ.

24.09.2017 11:38:16

Анонимен

АГЕНТА СИ Е АГЕНТ.ЗАПОЧВА ПАК СЪС СПЕКУЛАЦИИТЕ. АНДРЕЙЧО ВТОРИ.ЩЕ ЧАКАМЕ ХИБРИД ПРЕЗИДЕНТА ДА СЕ НАУКА ПОВЕЧЕ.

24.09.2017 11:09:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.