• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Илияна Йотова: Крайно време е някои политици да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната

Илияна Йотова: Крайно време е някои политици да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната

/КРОСС/ Има престрелки между отделни политици, които така и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, колкото и това да не им се иска. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ по повод създалото се напрежение между институциите.

„Част от тези политици все още не могат да изживеят комплекса, че са загубили лично и персонално тези избори, защото са отговаряли за тях в една предизборна кампания", посочи тя.

„Крайно време е да свикнат с тази мисъл, защото не е добре това, което става. Налива се все повече масло в тоталното недоверие, което българските граждани и общество имат към политическата система в страната", заяви вицепрезидентът, но въпреки това тя не смята, че има напрежение между институциите.

„Лично аз не чувствам това напрежение. Работя добре с част от министрите, с които съм свързана по силата на правомощията ми. Не съм убедена, че има война на институциите в онзи смисъл, в който има истинска война на институциите. Вижте какво става в Испания, но България изобщо не е в тази ситуация", обясни Илияна Йотова.

„Изпълняваме обещанията, които дадохме на хората. Ще стане една година, откакто се включихме в президентската кампания. Удовлетворена съм от това, че след всичко, което казахме на хората в предизборната кампания, не сме мръднали на сантиметър от обещанията си", коментира вицепрезидентът.

„Едно от обещанията ни с Румен Радев, когато разговаряхме с хората, е често да бъдем сред тях. Мога да кажа, че това е едно от най-стриктно изпълняваните обещания. Всеки месец имам поне 10 срещи в страната по най-различен повод", заяви Илияна Йотова и се върна на темата за недоволството на хората.

„Българските граждани не са доволни от институциите и политиците, защото те не решават проблемите им. Не може в една страна, която 10 години е в ЕС, минималната и средната работна заплата да са равни на заплатите в страни, които тепърва поемат по европейския път", каза още тя.

По повод бъдещия антикорупционен орган, Йотова коментира, че механичното сливане на институции трябва да се прецени дали е добрият вариант. Идеята да има различни институции е техният взаимен контрол. „Когато ги събереш под една шапка, не е ясно как ще функционира този взаимен контрол. Второ - не трябва да се изземват и преплитат дейности. Най-важно е този орган да бъде работещ", каза вицепрезидентът.

Според Йотова санкциите срещу Русия имат повече политическо значение, големите компании са намерили вратички да ги избегнат, страда единствено малкият и среден бизнес.

Цалото интервю с вицепрезидента Илияна Йотова прочетете ТУК!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хвърчилков е "лека кавалерия", набутана ни от продажници и негодници! На Родината са й нужни силни и предани българи, а не безгръбначни Рубладжии !

08.10.2017 11:38:01

Анонимен

НИЕ СВИКНАХМЕ, А ТОЙ СВИКНА ЛИ

08.10.2017 11:26:21

Анонимен

КАКТО И НЯКОИ ПОЛИТИЦИ ДА ЗНАЯТ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА

08.10.2017 11:25:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.