• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ивайло Калфин: Водната криза в Перник е замитане на проблемите

Ивайло Калфин: Водната криза в Перник е замитане на проблемите

/КРОСС/ "На кризата не трябва да гледаме като на нещо неизбжно, тя може да бъде избегната, в световен мащаб". Това мнение изрази в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ бившият министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

„В България, ако има такава криза, тя ще дойде първо по-късно, с по-малък ефект, но при всички случаи по време на криза хората обедняват, още повече се отваря разликата между малко хора, които през кризата печелят и много хора, които се мъчат да оживеят в кризата. Това биха били ефектите, много по-малко възможности в държавата.”, посочи Калфин.

„Мисля, че не трябва да се плашим и не трябва да плашим хората, няма криза, която да се е задала на хоризонта и да я чакаме да дойде тази година или следващата”, изтъкна той.

Калфин коментира и водната криза в Перник: „Това в Перник показва, извинявайте за думата, мърлявщина. Това е замитане на проблемите. Да поддържаш една инфраструктура, сигурно не можеш да режеш лентички и не е толкова видимо, че ще построиш километър магистрала. Но отново казвам, това е критичната инфраструктура, доставката на вода, на електроенергия, на пътища, което е сигурността на държавата”.

По думите му, държавата чака да се случи някаква трагедия, за да се сети, че трябва да се поддържа това, което е построено. По въпроса за вота на недоверие, който предстои да бъде гласуван през следващата седмица Калфин коментира: „Аз съм казвал и ще кажа, работих добре, докато работех в правителството на ГЕРБ, имах свободата, която беше дадена на „АБВ”, да вършим нещата в сферата, в която работих и то мисля, не зле”.

„Сега бих подкрепил вота в парламента, защото действително това е символ. И това не е само Перник, и това не е само този сектор, по какъв начин въобще се управлява държавата, с основни нейни артерии, които би трябвало да бъдат жизнени”, каза още Ивайло Калфин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.