• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Събота е денят на голямото дерби Левски - ЦСКА

Събота е денят на голямото дерби Левски - ЦСКА

/КРОСС/ ЦСКА срещу Левски за трети път през сезона днес ще е темата на футболния ден у нас. Мачът на стадион "Васил Левски" е от 17,15 ч, ще го предава Диема спорт.Дербито е различно, част от плейофната фаза на първенството, като за първи път в него реалистичните цели пред двата отбора на старта са доста различни.

В редовния сезон "червени" и "сини" се срещнаха в сходни позиции, мечтаещи да настигнат лидера Лудогорец.

И двата пъти победи Левски с по 1:0, като и в двата случая автоголове на ЦСКА решаваха мача!

Но днес на Националния стадион ситуацията вече е различна."Червените" са на 3 т. зад шампионите и с победа биха се изравнили на върха с тях, въпреки че Лудогорец ще има мач по-малко (по-късно днес срещу Ботев у дома).Психологически, това ще е още едно препятствие, премахнато в преследване на два трофея. ЦСКА е и полуфиналист за Купата на България, като в сряда чака за реванш споменатия Ботев (2:3 в първия мач).

Левски е на 9 т. зад първото място и само оптимист на ръба на лудостта може да смята, че има шанс за титлата.

Не и в състоянието, в което е отборът в последните кръгове. "Сините" имат 4 т. от 9 възможни на старта на плейофната фаза и изостанаха фатално от върха.

Освен това Левски е извън играта за Купата, което дава не е задължително "минус", ако гледаме само днешния мач.

Докато ЦСКА се разкъсва в преследване на две цели и преди 3 дни имаше много тежък мач в Пловдив за Купата (с червен и няколко жълти картона, натрупана умора и тук-там някой пострадал), Левски използва седмицата за пълна концентрация и възстановяване. Три дни повече във футбола в наши дни не са малко време.

Мотивацията на двата отбора не е под съмнение, независимо от разликата в реалистичните им цели. Това ще е мач с огромен заряд, каквито бяха и двата досега през сезона.

ЦСКА е пределно мотивиран, защото гони титла и купа. Левски - за да спре големия съперник поне за едното.

Букмейкърите виждат лек превес за "червените", коефициентите са около 2.15 срещу 2.50 за домакините на дербито.

Предимството на ЦСКА към момента изглежда в добрия ритъм, който отборът натрупа със серията от добри резултати (6 победи и реми в Разград) преди да загуби в сряда първия полуфинал.

Плюсът за Левски е повечето време за почивка и възстановяване, както и липсата на разсейващ фактор, какъвто определено е вторият турнир, в който съперникът продължава да се състезава.

Това е само теория, но може да се окаже с голяма тежест. Преди година по същото време, в края на април, ситуацията бе сходна.

ЦСКА гонеше титла, бе на 3 точки зад Лудогорец, а Левски - далеч назад. Тогава на полуфинал за Купата на България "червените" пристигнаха обезкървени с шестима контузени и наказани от битка в Разград, която освен друго и загубиха (2:3). Паднаха и от Левски, който ги посрещна отпочинал и свеж, изцяло концентриран в турнира за Купата.

И загубиха на двата фронта за няколко дни.

Днес ще разберем може ли отборът на Любослав Пенев да издържи на физическото и психическо напрежение от битката в два турнира. На мачовете през 3 дни с голям заряд.

Както и дали Левски, сякаш доиграващ сезона, ще събере все пак сили да изиграе дербито на ниво.

Мотивацията не подлежи на съмнение. Зарядът е гарантиран.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.