• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Добрев: Ако ние и ГЕРБ претендираме за властта, другите имат претенции за субсидиите

Добрев: Ако ние и ГЕРБ претендираме за властта, другите имат претенции за субсидиите

/КРОСС/Интервю на ИА КРОСС с Кирил Добрев,  кандидат за народни представители от листата на Коалиция "БСП - лява България" в 7-ми МИР Габрово

Г-н Добрев, отказахте място в листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в София-област, а приехте водачеството на листата на в Габрово. Защо?

Първо, не съм отказал място в София-област, просто ръководството реши, че в София-област друг човек ще води листата. А пък габровските социалисти от Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна избраха мене. Така че не съм се отказвал никога от това да водя листа в София-област или някой друг регион, а просто нещата се стекоха по този начин, ръководството реши друго.

Чувствате ли се достатъчно разпознаваем в провинцията?

Социологическите проучвания, с които разполагам, ми дават самочувствие. Чувствам се доста по-разпознаваем, а и те го показват, и от конкуренцията в лицето на Цветомир Михов (водач на листата на ПП ГЕРБ - бел. ред.), и сред колегите.

С какво ще убедите хората да посочат вашето име, възползвайки се от преференцията?

Аз не работя за преференция, а работя за БСП. Винаги в своя политически път досега съм бил отборен играч. За мен е важно моята партия да побеждава. А ако някой е избрал мен в листата, няма да се сърдя, че ми е сложил преференция.

Какво не успяхте да завършите в последния си депутатски мандат, което бихте продължили и в следващия, ако бъдете народен представител отново?

В последния мандат съм работил активно в две комисии - едната е по вътрешна сигурност и обществен ред, където успяхме да приемем нов закон за МВР. Не съм си свършил работата в Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси. Знаете, че активно работех и във временната анкетна комисия за тефтера „Златанов". Там заедно с Мая Манолова подготвихме промени в закона. Не ми стигна времето този закон да го вкараме в зала и да нормализираме точно този сектор, който касае конфликта на интереси.

Кои са местните проблеми от национално значение, по които бихте работили в следващия парламент?

Габрово и регионът ги вълнуват няколко неща. Тунелът под Шипка. Това е, което касае целия регион и връзката между Северна и Южна България. Второ, реализирането на строителството на язовир край Трявна, което става със средства от Световната банка и за това голям принос има правителството на Орешарски. И третото нещо, което е много важно и трябва да решим - проблемът с водоснабдяването в Севлиево, язовир Мокра бяла. Тук се обръщам към всички колеги народни представители, които ще влязат от Габровския регион, че тези проекти, които решават на 80% проблемите на габровци и на областта, не са проект за един мандат и върху това няма да дам никой да има, образно казано, предимство или по-скоро монопол, точната дума е монопол. Това са проекти, които касаят няколко мандата и тук ще организирам клуб на габровските депутати, с които да защитаваме заедно тези проекти. В тези проекти няма политика. В тези проекти всички политици в региона трябва да си подадем ръка и да ги реализираме.

Какво е вашето лично мото в предизборната ви кампания и как ще протече тя - по-скоро със срещи с избиратели или с дебати с противникови отбори?

Страхувам се, че дебат в областта няма да има. Не знам защо колегите от ГЕРБ не са проявили такъв интерес, а пък с другите политически партии не мисля, че има какво да дебатирам. Ако ние и ГЕРБ претендираме за властта, другите имат претенции за субсидиите. Така че аз с тях дебат нямам.

Моето лично мото в тази кампания е: И аз съм избирател и гласувам на 5-ти.

Очаквате ли честна битка от страна на опонентите си?

Да. В края на краищата габровци са интелигентни хора и не се поддават на такива елементарни нападки и политически ежби. Мисля, че засега поне, първите 15 дена, имаме много коректни отношения между нас, представителите на БСП, и политическите ни опоненти от ГЕРБ. 

Тук може да прочетете мотивите, с които и Жельо Бойчев - водач на листата на коалиция „БСП лява България" в 23-ти МИР гр. София, се включва в изборите на 5 октомври. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

sinuxe

vseki po niakakav nachin iska da dokopa lapachkata!!!

18.09.2014 09:09:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.