• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

МОСВ предупреждава за внезапни наводнения

МОСВ предупреждава за внезапни наводнения

София /КРОСС/ По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН в нощта срещу 6 март дъжд ще завали и в източните райони от страната, с количества от 2-5 л/кв.м. През деня дъждът ще преминава в сняг, най-късно в югоизточните райони.
Очакват се значителни сумарни количества - от 15-25 л/кв.м в Северна България до 25-35 л/кв.м. в южните райони. В Рило-Родопската област - 50-70 л/кв.м. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.
В събота валежите ще продължат, и в крайните югоизточни райони дъждът ще премине в сняг. Количествата в Западна България ще са между 5-15 л/кв.м, в Централна България - 10-20 л/кв.м, в Източна България - 20-30 л/кв.м. В неделя все още ще превалява сняг, но от запад валежите ще отслабват и ще спират. Очаквани количества: в Западна и Централна България от 1 до 5 л/кв.м, в Източна България до 10-15 л/кв.м.
През последното денонощие речните нива в страната са се понижавали или са се задържали. Към настоящия момент водните количества на почти всички наблюдавани реки са над праговете за високи води.
На база метеорологичната и хидрологична обстановка днес ще започнат да се повишават нивата на реките в почти цялата страна, уточняват от пресслужбата на МОСВ. В резултат на прогнозираните количества валежи от дъжд и сняг и намалената ретензионна способност на почвата, на 6, 7 и 8 март са възможни съществени повишения на речните нива в страната. Възможни са внезапни наводнения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.