• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Веселин Плачков с кино и театрална премиера

Веселин Плачков с кино и театрална премиера

/КРОСС/ Веселин Плачков - едно от най-характерните лица на българския театър и кино с премиера на филма „Дамасцена" и постановката „Дядо Коледа е боклук"

Филмът „Дамасцена „ ще има две премиери - 29 октомври в Стара Загора и 30 октомври в София.

Веселин Плачков играе главната роля в сагата за политическите, социалните и морални метаморфози в България през последните десетилетия, започнали с така наречената "Голяма екскурзия".

Неговият герой Течо, който има прототип от Розовата долина, попада не само в най-силното течение на реката, но и в драматичен водовъртеж.

Актьорът е натоварен с изключително трудна и отговорна задача - да пресъздаде историята на главния герой от 30 до 60-годишна възраст.

Режисьорът Тодор Анастасов е категоричен: „Весо е не само много кадърен като артист, но е и истински мъжкар, който се отдава тотално на екранния си образ и не се прави на звезда".

Във филма участват 56 актьори, като за последните 25 години това е единствената българска продукция с толкова голяма масовка - над 1 200 души.

Ето какво каза големият български актьор Любен Чаталов за участието на Веселин Плачков:

„Съжалявам, че не съм с 30 г. по-млад, за да мога да играя още с Веселин Плачков. Онова Езоповското, което трябва да носи киното и актьорът, той го има и е изумителен".  

"Дамасцена" е съвременна поетична драма с елементи на мистика, чието действие се развива в Розовата долина.

Филмът е създаден по истинска история.

От 3 ноември по кината

„Дядо Коледа е боклук"

Веселин Плачков в ролята на ексцентричния Дядо Коледа в комедията „Дядо Коледа е боклук"

Премиерата на „„Дядо Коледа е боклук" е на 4 ноември, театър „Сълза и смях", открита сцена.

Постановката с режисьор Емил Марков и продуцент Кирил Кирилов в комбинация със звездния екип от актьори: Албена Михова, Албена Павлова, Иван Радоев , Ненчо Илчев и Сашо Дойнов, обещава да се превърне в една от най- гледаните тетрални постановки.

Хора "на ръба на нервна криза" се опитват да помагат на нещастни самотници чрез своето дружество "Отчаяние и приятелство", което именно в Коледната нощ става убежище и място за комични и драматични срещи и неразбории на най-невероятни образи. В тази комедия всичко е толкова вихрено заплетено, смешно и тъжно едновременно, че изненадите падат като от небето и нищо не е такова, каквото изглежда. Никой няма право да съди никого. Няма личност без грехове. Нашите герои са изтъкани от невероятни слабости, но нямат вина за това, защото са без опора в реалността. И тъкмо в това е голямата им трагедия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.