• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

В. Енчев: България не е Източна Румелия. Посланик Гьокче трябва да бъде отзован

В. Енчев: България не е Източна Румелия. Посланик Гьокче трябва да бъде отзован

/КРОСС/ Партия „Движение за радикална промяна „Българската пролет" призовава министъра на външните работи Даниел Митов да приложи клаузите на Виенската конвенция и да отправи остър протест пред турската страна срещу недопустимото поведение на посланика на Турция в България.

„След като в края на 2015 г. турският посланик в София Сюлейман Гьокче открито се намеси във вътрешните работи на България, оказвайки натиск върху активисти на Движението за права и свободи, днес той отново погази Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г.", се посочва в декларация на партията по повод присъствието на посланик Гьокче на учредителния конгрес на партия ДОСТ.

За тази цел българският посланик в Анкара трябва да връчи нота в турското външно министерство, а българското МВнР - да използва съответните дипломатическите канали и задейства процедура за отзоваването на посланика. 

Независимите държави не толерират подобни действия на чужди посланици и незабавно ги отзовават. Ако МВнР не реагира на поредната провокация на турския посланик, това ще означава, че България доброволно се отказва от държавния си суверенитет и е със статута на Източна Румелия, отбелязва председателят на партията Велизар Енчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Николай Янев

Да,и всичко е заради нашата небрежност. Нашето невежество.Нашето самочувствие, че сме най,най,най тарикати,а живеем живот,на който ни се смеят даже и танганаиците в Африка. Всичко е и заради нашия мързел. Ама нека подпомага още малко...

11.04.2016 09:54:41

ГОРЯНИН

Ти си се гушкаш отдавна с комунета и фесове,та си готов за гласуване

11.04.2016 04:15:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.