• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Отново! Фатална катастрофа край Български извор

Отново! Фатална катастрофа край Български извор

/КРОСС/ Една жена почина при поредния за последните дни тежък пътен инцидент на пътя София - Варна в участъка в Ловешка област, съобщава БТВ.

Инцидентът стана снощи към 19 часа близо до село Български извор. Кола, движеща се с превишена скорост, се е ударила в стълб при опит за неправилно изпреварване.

В автомобила е имало четирима души. 67-годишната жена е починала в линейката на път за болницата.

„Буквално не мога да повярвам, че се е случило на това място поредната катастрофа с жертви", коментира на брифинг снощи министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно видима. За съжаление, когато се направи един път по-добре, това увеличава възможността за по-висока скорост и се увеличава рискът от ПТП - коментира главният секретар на МВР Младен Маринов. - Просто трябва да сме внимателни и като тръгнем на път, да мислим как да стигнем, а не колко бързо да стигнем".

Само за два дни това е третият фатален пътен инцидент в този пътен участък от десетина километра.
Още след първата катастрофа в петък, при която се удариха пътнически бус и камион, беше наредено да се вземат допълнителни мерки за безопасност в района. А след поредното пътнотранспортно произшествие вчера от полицията изготвят и анализ на какво се дължат инцидентите в района.

Какви мерки ще бъдат взети за обезопасяването на този участък, ще стане ясно по-късно днес.

При инцидента в петък край село Микре загинаха 9 души, а 19 бяха ранени. Вчера край село Сопот пък челно се сблъскаха два леки автомобила и загина 13-годишно дете. В тежко състояние и с опасност за живота е майка му.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.