• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за утре, 27 април

Предстоящи събития в страната за утре, 27 април

/КРОСС/ ***

София.
От 10 ч. на „Дондуков" 2 държавният глава Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Развитие на Въоръжените сили в контекста на актуалната среда за сигурност".

***
София.
От 10 ч. в зала „Тържествена", УниБИТ 1, бул. „Цариградско шосе" 119, София ще се проведе Трети национален семинар с международно участие на тема: „Интелектуалната собственост - формула за успех, творчество и иновации".

***
София.
От 11 ч. министърът на правосъдието Христо Иванов ще открие дискусия за представяне на проекта на Закон за физическите лица и мерките за подкрепа.

***
София.
От 11 ч. в сградата на Националния статистически институт (ул. „П. Волов" 2) ще се проведе стартираща конференция по проект „Модернизиране на организацията и функционирането на НСИ".

***
София.
От 11 ч., в залата на 5 етаж в МОН ще се състои среща, посветена на предстоящата конференция на МОН на тема „Реформите в образованието и науката. Реалност и перспективи".

***
София.
От 12 ч. в ADI's COOK & BOOK (ул. „Будапеща" 31) ще се проведе среща с млади български научни таланти, които ще представят България на най-големия гимназиален научен конкурс в света - Intel International Science and Engineering Fair, който ще се състои в началото на май в Питъсбърг, Пенсилвания, САЩ.

***
София.
От 13.30 ч. в гр. София, Южен парк, зад музей „Земята и хората" Конфедерация на труда „Подкрепа" ще постави началото на кампанията за отбелязване на Световния ден по безопасност и здраве при работа. Участие ще вземат: Йорданка Фандъкова - кмет на гр. София; д-р Хасан Адемов - председател на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика.

***
София.
От 14 ч. в 130-та аудитория на Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се състои ден на отворените врати, където ще бъдат представени специалностите, изучавани във факултета.

***
София.
От 14.30 ч. в зелените площи на подхода към Терминал 2 ще бъдат засадени 40 дръвчета. Събитието е част от инициативата „Да направим Летище София по-зелено и гостоприемно място, като засадим 40 дръвчета заедно".

***
София.
От 18 ч. в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов" ще се състои премиерата на книгата „Любов по време на Студента война" на ректора на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев.

***
София.
Голямата Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев" ще бъде връчена от президента Росен Плевнелиев на кмета на София Йорданка Фандъкова от 19.30 ч. в Атриума на Bulgaria Mall

***
Ардино.
От 14 ч. в землището на село Бял извор, община Ардино ще бъде извършена инвентаризация на пострадалата дървесина от обилните снеговалежи през месец март.

***
Бургас.
От 10 ч. в Културен център „Морско казино" - Бургас, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще награди участници в инициативата „Земята - моят дом ".

***
Бургас.
От 18 ч. в Морската гара Бургас ще се проведе интерактивна изложба за Атанасовско езеро.

***
Варна.
От 13.30 ч. в Арт салона на Радио Варна ще се проведе пресконференция за проблемите в българското здравеопазване.

***
Враца.
От 10 ч. в Конферентната зала на Търговско-промишлена палата Румънски Национален орган за научни изследвания и иновации, съвместно с Министерство на образованието и научните изследвания на Република Румъния и Министерство на образованието и науката на Република България, организират Иновационни караванни събития, във връзка с изпълнение на дейност на проект „RINNO - модел за повишаване на ползите от трансграничното регионално сътрудничество чрез използване на изследователска, развойна и иновационна дейност".

***
Добрич.
От 9.30 ч. в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе куклен спектакъл „Малката Баба Яга" на Държавен куклен театър „Дора Габе".
***
Добрич.
От 17.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова" ще бъде представена премиера на романа „Лисицата" от Галин Никифоров.

***
Добрич.
От 18 ч. в Концертна зала „Добрич" ще бъде представен моноспектакълът „Юбилей" на Мариус Куркински.

***
Елхово.
От 10 ч. заместник-министрите на вътрешните работи и на отбраната Филип Гунев и Димитър Кюмюрджиев ще посетят Елхово, където ще бъде дадено начало на логистичните дейности, с които българската армия ще подпомага работата на ГД „Гранична полиция".

***
Сливен.
От 10.30 ч. зала „Галерия" на хотелски комплекс „Национал" Регионален инспекторат по образованието - Сливен и Център за кариерно ориентиране - Сливен организират Панорама на образованието - 2015.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.