• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

При огромен интерес започна Global Tech Summit

При огромен интерес започна Global Tech Summit

/КРОСС/ Тазгодишното издание на Global Tech Summit - най-мащабният технологичен форум, не само в България, а и в целия регион, беше официално открит в „София Тех Парк". Събитието започна при огромен интерес, като зала 1 на сграда „Джон Атанасов" в технологичния комплекс се оказа тясна за всички желаещи да присъстват.

Форумът ще се проведе от 17-и до 19 октомври, като ще включва десетки лекции и дискусии в от цялата сфера на Информационните технологии, а лектори ще бъдат някои от най-известните имена в сектора. Сред тях са Сирен Хофвандер, Субхо Халдер, Хавиер Годинез, Арън Кюър, Стив Костен, Андрю Круг, Марина Симаков, Стив Пуле, Реза Рахман и др.

Конференциите Java2Days и CodeMonsters ще се съсредоточат върху добрите практики и стандарти за изграждане на сигурен софтуер, докато Technology4Business ще обърне внимание на стандартите за сигурност, наложени от Европейския Съюз и как да бъдат спазени ефективно от компаниите в региона.

В рамките на форума са включени и безплатните инициативи, насочени към бъдещите ИТ ескперти: Free Tech Training и Tech4Kids.

На откриването, освен главния организатор и основател на Global Tech Summit Ивелина Абаджиева, присъстваха представители на основните спонсори Bosch, DXC.technology, както и от Musala Soft. Преди всички тях обаче думата взе и същинското откриване направи проф. Петър Станчев - авторът на книгата „Аз програмирам на 9", която дълги години беше единственият наръчник за програмиране на български език, издадена във вече далечната 1987 г.

„Програмирането е все едно имате един молив и можете да пишете.

Вие сте млади хора, които трябва да създадете нещо ново", призова проф. Станчев присъстващите в залата млади специалисти.

„България е Силиконовата долина на Източна Европа. И от нас зависи с иновациите, които правим, това да остане така", обяви пък представителят на Bosch д-р Павлин Добрев.

Присъствие имаше и от новия бранд DXC.technology, който въпреки че е такъв, всъщност е плод на сливането между две големи компании Enterprise Services и CSC, което автоматично я прави и най-голямата подобна фирма на българския пазар.

„Програмата е много интересна. Всички, които са тук, добре инвестирате времето си", обърна се също към публиката директорът в DXC.technology Ради Палазов.

„Ще говорим не само за новостите в технологиите, а и за ефекта, който те имат и как се работи с най-ценното, с което разполагаме - хората", коментира Делян Лилов от Musala Soft, който е и един от лекторите.

Колоритното присъствие пък дойде от Реза Рахман, който е един от топ 10 лектори в света.

„Нека не изграждаме стена, а строим мостове", призова Рахман, който беше с типично фолклорно облекло.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.