• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Инж. Йордан Василев: Незрящите хора заслужават повече!

Инж. Йордан Василев: Незрящите хора заслужават повече!

/КРОСС/ Кандидатът от БСП за България за кмет на район Източен инж. Йордан Василев посети Националения център за рехабилитация на слепи в навечерието на Международния ден на белия бастун. Велик Атанасов - Председател на Съюза на слепите в България - Районна организация Пловдив, Стефан Данчев - управител на Национален център за рехабилитация на слепи и служители в рехабилитационния център разговаряха с кандидата с №56 за своите несгоди повече от час.

Липсата на финанси и разбирането от страна на държава и община са най-сериозните проблеми, които центърът изпитва - стана ясно на срещата. Средствата, с които се справят, са предимно собствени. Кандидатстват по проекти, но финансите далеч не са достатъчно. Национални пари не се отпускат. „Когато вдигнат от следващата година заплатите на учителите, а при нас няма промяна, дали нашите кадри ще останат тук, или ще предпочетат да се развиват другаде?", зададен бе реторичният въпрос. „Поради статута на използвания от нас имот, който е частен, общината не желае да съдейства с облагородяване на тротоарните площи край него" - оплакаха се от НЦРС и споделиха, че в София е имало същият проблем, но там общината се е отзовала.

 

 

Представителите на НЦРС запознаха инж. Василев с дейността си - обучение на хора от цялата страна, на принципа на интернат, както и дневен център за пловдивчани. Бяха представени и различните възможности за професии, които незрящите могат да придобият тук - готварство, компютърна грамотност, грънчарство и др. „Реализацията впоследствие, обаче, е изключително трудна за хората, с които работим. Липсва комуникация между работодатели и незрящи", обясниха обучителите.

След обиколка из рехабилитационния център инж. Василев изрази възхищението си от постигнатото в него и и категорично заяви, че ако на 27 октомври му бъде гласувано доверие за кмет на район Източен с № 56, той изцяло ще подпомага дейността на центъра. Защото хората с бели бастуни заслужават повече; те не са втора ръка хора!

Инж. Йордан Василев отдаде своята почит и към Христо Белобрадов - първи ръководител на Центъра за рехабилитация на слепи, с полагане на цветя пред барелефа му във фоайето на сградата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.