• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C
ИЗБРАНА ГАЛЕРИЯ
Най-красивите места в Европа
07 Февруари 2021 | 10:39
 
0 Коментара
 

Това разкошно кътче на Португалия е увенчана от пъстър дворец и руините на мавританска крепост, която властва над града. Не пропускайте готическия национален дворец или да се разходите по калдъръмените улички.
Лавандуловите полета, които се простират над хоризонта, са емблематичният образ на Прованс, но тук има много повече красота, отколкото сте очаквали.
В света има няколко дестинации, които попадат в списъка на всеки пътешественик, а крайбрежието на Амалфи е една от тях. От легендарния Позитано до върха на хълма Равело, блясъкът на най-известния полуостров в Италия е неустоим.
Наричат ги „следващата Исландия“ - колекция от 18 безлесни острова някъде между Исландия и Норвегия, доминирани от природата и далеч от туризма.
Бледското езеро, където може да се наслади на неговия приказен централен остров (дом на една готическа църква, построена през 1400 г.) и околните Юлийски Алпи.
Това малко селце от желязната епоха се разлива по склон до бреговете на езерото Халщат и е заобиколено от планини от всички страни, където живописни пътеки поемат в ледниците в района и невероятна есенна зеленина в различните сезони. Зимата там е изключително красива, особено когато снегът покрива алпийските къщи и бароковите църкви, а коледният пазар завзема главния площад.
През 1860 г. местен рицар в Кромлау, сега част от парк Кромлауер, поръча този сводест мост с надеждата, че водното отражение под него ще създаде илюзията за перфектен кръг .
В целия норвежки фиорд няма нито един грозен кът, но някои походи надминават други. Един от тях е взискателният поход от 16,8 мили (двупосочно пътуване) до Тролтунга (което означава „езикът на трола“), скална формация, стърчаща над езерото Рингедалсватнет.
Към днешна дата само четири от 24-те оригинални манастира на Метеора от 11-ти век, които са построени върху кули от пясък, за да ги предпазят от грабители през средновековието.
Това разкошно кътче на Португалия е увенчана от пъстър дворец и руините на мавританска крепост, която властва над града. Не пропускайте готическия национален дворец или да се разходите по калдъръмените улички.
Изглед към залива, където се намират вековни дворци и алеи, забележителна храна и първобитни гори.
Още от галерията:
Категория: Галерия
    СПОДЕЛИ

копирайте маркирания текст


Оценка: 4.0 (10 гласа)

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.