• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C
ИЗБРАНА ГАЛЕРИЯ
Най-красивите места в Европа
07 Февруари 2021 | 10:39
 
0 Коментара
 

Изглед към залива, където се намират вековни дворци и алеи, забележителна храна и първобитни гори.
Лавандуловите полета, които се простират над хоризонта, са емблематичният образ на Прованс, но тук има много повече красота, отколкото сте очаквали.
В света има няколко дестинации, които попадат в списъка на всеки пътешественик, а крайбрежието на Амалфи е една от тях. От легендарния Позитано до върха на хълма Равело, блясъкът на най-известния полуостров в Италия е неустоим.
Наричат ги „следващата Исландия“ - колекция от 18 безлесни острова някъде между Исландия и Норвегия, доминирани от природата и далеч от туризма.
Бледското езеро, където може да се наслади на неговия приказен централен остров (дом на една готическа църква, построена през 1400 г.) и околните Юлийски Алпи.
Това малко селце от желязната епоха се разлива по склон до бреговете на езерото Халщат и е заобиколено от планини от всички страни, където живописни пътеки поемат в ледниците в района и невероятна есенна зеленина в различните сезони. Зимата там е изключително красива, особено когато снегът покрива алпийските къщи и бароковите църкви, а коледният пазар завзема главния площад.
През 1860 г. местен рицар в Кромлау, сега част от парк Кромлауер, поръча този сводест мост с надеждата, че водното отражение под него ще създаде илюзията за перфектен кръг .
В целия норвежки фиорд няма нито един грозен кът, но някои походи надминават други. Един от тях е взискателният поход от 16,8 мили (двупосочно пътуване) до Тролтунга (което означава „езикът на трола“), скална формация, стърчаща над езерото Рингедалсватнет.
Към днешна дата само четири от 24-те оригинални манастира на Метеора от 11-ти век, които са построени върху кули от пясък, за да ги предпазят от грабители през средновековието.
Това разкошно кътче на Португалия е увенчана от пъстър дворец и руините на мавританска крепост, която властва над града. Не пропускайте готическия национален дворец или да се разходите по калдъръмените улички.
Изглед към залива, където се намират вековни дворци и алеи, забележителна храна и първобитни гори.
Още от галерията:
Категория: Галерия
    СПОДЕЛИ

копирайте маркирания текст


Оценка: 4.0 (10 гласа)

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.